Končan 9. krog Lige prvakov; spopad velikanov pripadel Barceloni in Kielu, Panjtar priigral točko

Včeraj zvečer se je zaključila druga polovica tekem 9. kroga v Ligi prvakov. V skupini A je Veszprem povozil Wisło Płock, Zagrebčani pa so po infarktni končnici v Bukarešti ukradli točko. Barcelona je s težavo strla odpor Aalborga, Kiel pa se je dodobra namučil z Nantesom. 


Madžarski prvaki so se po slabši predstavi proti Zagrebu v prejšnjem krogu očitno odlično pobrali. Tudi brez njihovega najboljšega strelca, Rasmus Lauge Schmidta, so poljske podprvake odpravili brez težav. Tekma je bila hitro odločena. Že v 15. minuti so Madžari vodili z 10:4. Najefektivnejši igralec Veszprema in razlog za hiter poljski potop je bil Peter Nenadić.  Srb je v prvi četrtini tekme zadel že 6 od svojih devetih zadetkov. Čeprav 19-letni poljski čuvaj mreže Marcel Jastrzebski ni branil slabo, ni bil kos vsem strelov iz izdelanih akcij Madžarov. V 33. minuti je prišlo do prvega dvomestnega vodstva domačih 20:10. Trener Wisle, Xavier Sabate še tako ni osvojil točke proti svojemu bivšemu klubu. Končni rezultat je bil 32:22.

Petar Nenadić 9, Vladimir Cupara 3/6, Rodrigo Corrales 8/27; Sergei Mark Kosorotov 7, Marcel Jastrzebski 8/31

 

Na divji tekmi polni menjav vodstva, so se igralci Bukarešte in Zagreba razšli z delitvijo točk. Pat položaj se je zabeležil pri rezultatu 27:27. Spremljali smo zanimiv in napet prvi polčas. V prvi polovici srečanja so štirikrat vodili domačini iz Romunije, petkrat so bili v ospredju Zagrebčani. Največ zadetkov za PPD je v prvi polovici zabeležil Timur Dibirov (6). Igralci romunske prestolnice so na polčas odšli s prednostjo enega zadetka 14:13. V drugem polčasu je že dišalo po zmagi gostov, ki so v uvodnih minutah naredili delni izid 6:1. A so Romuni izboljšali igro na obeh straneh parketa in odgovorili z delnim izidom 5:1 v svojo korist. Slovenski reprezentant Aljaž Panjtar, je bil glavni “krivec” za odlično hrvaško otvoritev drugega polčasa. V obdobju prvih desetih minut drugega dela, se lahko pohvali s 6 ubranjenimi streli iz 7 poskusov. Zagreb že 31 tekem ni okusil zmage v gosteh. Danes so bili blizu tega, a se zopet ni izšlo. Vseeno je za naše južne sosede tudi ta točka vredna zlata, saj so prehiteli Orlen Wislo Plock in se zavihteli na šesto mesto skupine A (zadnje mesto, ki še vodi v nadaljevanje). 

Andrii Akimenko 6, Saeid Heidarirad 17/42 (40%); Timur Dibirov 7, Aleks Kavčič 2, Dino Slavić 8/23 (35%), Aljaž Panjtar 9/20 (45%)

 


Standings provided by Sofascore

 

 

Ko šampionom postane vroče, pač dajo v višjo prestavo. Nič lažjega… očitno. Barcelona je bila v 43. minuti v minimalnem zaostanku, nakar so z delnim izidom 10:3 odbili danski Aalborg. Danska zvezdniška zasedba že pet tekem ni zabeležila zmage. Točko so odnesli le Kielu. Katalonci so podaljšali svoj niz nepremaganosti na 18 tekem. Nazadnje so se opekli 24. novembra lani. To je bil že 11. ples med špansko in dansko zasedbo in 11. zmaga za Katalonce. Mikael Aggefors je v prvem polčasu ubranil 40% Barcinih poskusov. Po prvem delu je Emila Nielsena pri Barceloni zamenjal Gonzalo Perez de Vargas, ki je še nadgradil švedskega vratarja pri Dancih. Ubranil je namreč neverjetnih 54% vseh strelov. Do 23:22 smo spremljali izjemen obračun, prednjačil pa je dvoboj vratarjev. Sledile so črne minute Aalborga – Danci so zadeli le en zadetek v desetih minutah (28:24). Tekme je bilo konec pri 32:26.

Dika Mem 9, Hampus Wanne 6, Blaž Janc 2, Domen Makuc 2, Gonzalo Perez de Vargas 12/22 (54%); Felix Claar 6, Mikael Aggefors 13/33 (33%)

 

Kiel je končno vpisal novo zmago. Medtem ko v gosteh Nemci ne morejo priti do točke, jim gre v domači Wunderino Areni veliko bolje. Prekinili so niz odličnih predstav Nantesa in jim zadali tretji poraz. Pri Kielu sta odlično začela Sander Sagosen in Nikola Bilyk, a se od Francozov niso morali odlepiti. Obe ekipi sta delovali sijajno v napadu, v obrambi pa je pokalo po šivih. Vse je bilo odprto do 52. minute, ko so domačini vodili 31:30. A Francozom so se prikradli zgrešeni streli in napake, kar so varovanci Filipa Jiche s pridom unovčili. Sledil je delni izid 5:1 v korist Kiela in potop francoske barke. Pri Nantesu je dobro igral naš legionar – Rok Ovniček

Nikola Bilyk 10, Karl Wallinius 7, Thibaud Briet 6, Rok Ovniček 5


Standings provided by Sofascore

 

Komentarji