Tekma prekinjena, gostujoči gledalci odstranjeni

Na tekmi EHF pokala med srbskim prvakom Vojvodino in avstrijskim prvakom Förthof UHK Krems je prišlo do večjega incidenta. 


V 23. minuti je bila tekma prekinjena za približno 20 minut. Razgrajanje srbskih navijačev je preseglo dovoljene meje, zato sta jih varnostna služba in policija odstranila iz dvorane. 70 gostujočih navijačev niso morali pomiriti niti igralci Vojvodine. 

Na spletni strani avstrijskega kluba so zapisali: “Tudi s pomočjo igralcev Vojvodine, ki so želeli pomiriti navijače, se situacija ni izboljšala. To je pripeljalo delegata in sodnike do odločitve, da se tekma konča z izidom 12:0 v korist domačinov, v kolikor navijači takoj ne zapustijo dvorane.”

Ko so bili navijači odstranjeni se je tekma nadaljevala. Zmagala je ekipa iz Novega Sada z rezultatom  27:29.

Jochen Danninger, deželni odbornik za šport: “UHK Krems je vodilni klub spodnje Avstrije z odličnimi navijači. Razpoloženje, družinsko vzdušje in povezanost so značilni za UHK Krems. Prizori eskalacije in nasilja, kot na tekmi evropskega pokala EHF proti Vojvodini Novi Sad, se ne smejo ponoviti. Obnašanje srbskih navijačev na tekmi prejšnji konec tedna je bilo sramotno. Družine se ne bi smele bati za svoje otroke na športnem dogodku v Spodnji Avstriji. Zaradi tega se mi zdi prav in logično, da klub zaradi varnosti ne igra povratne tekme, obenem pa jim čestitam za ukrepanje proti nasilju in za skupno delo v pripravah na tekmo proti Bregenzu. Nasilje nima prostora na igrišču in okoli njega in Sportland Niederösterreich to nedvoumno podpira. “

Krems je EHFu posredoval podrobno poročilo incidenta in najavil pogoje pred revanšo v Novem Sadu.
 
Alexander Hofmann: predsednik UHK Krems: “Če Srbi ne bodo podali jasnega varnostnega koncepta za povratno tekmo, potem tja ne bomo odpotovali. Ne želim ogrožati svojih igralcev in trenerjev.”
 
Danes je padla odločitev EHF. Tekma, ki bi morala biti odigrana v soboto v Novem Sadu, je preložena. Ob tem so še sporočili, da se bosta sprožila postopka proti obema ekipama. To vključuje sodni postopek proti RK Vojvodina v zvezi s prvo tekmo ter proti UHK Krems v zvezi z njihovo napovedjo, da zaradi varnostnih razlogov ne bodo odpotovali v Srbijo na povratno tekmo.
 
Na spletni strani rokometnega kluba Vojvodina o incidentu niso napisali ničesar. V kratkem poročilu tekme so zapisali le: “Potrebno je poudariti, da je v Avstriji Vojvodina imela podporo okrog 70 naših najgorečnejših navijačev.”
 
 
 
Komentarji