Škofljica in Radovljica zmagi zadržali doma

Včeraj ob 19. uri sta bili na sporedu dve srečanji 1.B državne rokometne lige. V Škofljici sta se srečali moštvi ŠRD Škofljice in Rokometnega kluba Grosuplje, v Radovljici pa RK Frankstahl Radovljica in RK Velika Nedelja. Škofeljčani so bili na domačem terenu uspešnejši s 25-21, Radovljica pa je Veliko Nedeljo ugnala z 32-28. 


Srečanje v Športni dvorani Škofljici se je pričelo izenačeno. Po izenačenju na 3-3 so gostje po zadetkih Luke Klemenčiča in Luke Pernovška pobegnili na 3-5, a je Škofljica odgovorila z goloma Jona Rota in Luke Kljuna (5-5). Grosuplje je nato v naslednjih osmih minutah znova uprizorilo boljšo predstavo in s serijo 0-4 v 17. minuti vodila s 5-9. Nalet gostov je z golom prekinil Žiga Regner. V zadnjih desetih minutah polčasa se je Škofljica povsem vrnila v igro, ter tudi izenačila na 11-11, v 28. minuti pa z Rotovim zadetkom tudi povedla. Rot je tako postavil izid polčasa (12-11).

V drugem polčasu so domači stopili na plin, ter takoj na začetku ušli na +3 (18-15). Priigrano prednost so Škofeljčani držali do konca srečanja, v 57. minuti je Matija Gliha zadel za 24-19 in poskrbel tudi za najvišjo prednost na obračunu. V 58. minuti je Gliha zabila za 25-20 in tako postavil končni izid srečanja. Prvi strelec srečanja je bil Rot s 5 zadetki, 7 jih je za Grosuplje prispeval Simon Stopar. 

Gorenjci zmago zadržali doma

Radovljica je odigrala dokaj izenačen prvi polčas proti Veliki Nedelji. Gostje iz Ormoža so se dobro upirali domačim, ki se na začetku polčasa niso uspeli odlepiti od rokometašev iz Podravske regije. Šele na polovici polčasa so domači vendarle prišli do prednosti z 10-8. Kljub temu so se gostje hitro vrnili v igro in preko Luke Voljča izenačili na 14-14. V končnici prvega dela igre je Radovljica vendarle stopila na plin in povedla s +3, izid polčasa (19-16) je postavil izvrstni Jan Debelak, ki je blestel celoten večer. 

V drugem polčasu je Radovljica svojega nasprotnika držala na varni razdalji, v 40. minuti je Miha Grašič zadel za +6 (25-19). Isti rokometaš je 10 minut pred koncem obračuna zadel za 29-22 in postalo je jasno, da bo zmaga ostala v Radovljici. Gostje so v sami končnici zgolj nekoliko omili poraz, izid srečanja je postavil Niko Sovič (32-28). Debelak je bil z naskokom prve strelec Radovljice in srečanja, s 14 zadetki, Jan Mlač Černe jih je zabil 10. 

Foto: ŠRD Škofljica

 

Komentarji