Končan je niz neporaženosti Elveruma

Po 4 zaporednih tekmah neporaženosti je Elverum na domačem igrišču izgubil proti Montpellierju.


Montpellier je tako prišel do svoje 5. zaporedne zmage. Elverum je moč Francozov občutil že v prvem polčasu, ko so skoraj vsi streli končali v golu. Vratarja Emil Kheri Imsgard in Thorsten Fries nista ustavila niti enega od 20 strelov v prvem polčasu. Ob polčasu je bil rezultat 15:20.

V samo 11 minutah drugega polčasa je Montpellier povišal prednost na 10 (19:29) in tekma je bila odločena. Ob koncu so Norvežani omilili poraz, bilo je 30:37. Hugo Descat je za Montpellier dosegel 9 golov, Dominik Mathe pa za gostitelje 7.

Na drugi tekmi skupine A sta Meškov Brest in Zagreb remizirala in tako eni in drugi še naprej ostajajo brez zmage. Meškov Brest je tako prišel do svoje prve točke v letošnji sezoni, Zagreb ima 2. Zagreb je tekmo začel bolje, v prvem polčasu Meškov ni vodil niti enkrat. Tudi v drugem polčasu smo spremljali podobni predstavi obeh moštev, ob vodstvu Zagreba s 17:20 je Brestu uspel delni izid 6:2 za prvo vodstvo na tekmi. Nato Meškov ni nikoli več vodil in na koncu je bil rezultat 30:30.

Stanislav Kasparek je za Brest dosegel 6 golov, Ivan Čupić jih je za Zagreb 7. Staš Skube je dodal 4 gole, Jaka Malus pa se med strelce ni vpisal.

V skupini B je HC Motor pripravil presenečenje proti favoriziranemu Veszpremu. 9 minut je potreboval Veszprem da je na tekmi zadel prvi gol, a je Motor vseeno vodil le za 3. V 16. minuti je Veszprem izenačil na 6, nato pa je Motor začel graditi svoje vodstvo. Po nekaj sijajnih obrambah Gennadiya Komoka je Motor v 24. minuti vodil za 4, ob polčasu pa za 2 (14:12).

Tudi v drugem polčasu so gostitelji pritiskali in 8 minut pred koncem prišli do vodstva za 5. Tega niso več izpustili in tako sta dve točki ostali doma.

Šest golov sta za domače dosegla Dmytro Horiha in Zakhar Denysov, za goste pa Kentin Mahe. Gašper Marguč je za Veszprem dosegel 3 zadetke, Blaž Blagotinšek pa ni dosegel nobenega.

SG Flensburg je očitno zagnal svoje motorje, saj je na zadnji tekmi dneva prišel do zmage nad Dinamom iz Bukarešte. V prvem polčasu je Flensburg gradil svoje vodstvo in prišel do 5 golov prednosti, a je Dinamo izenačil. Tehtnico sta na stran Flensburga nagnila Benjamin Buric v vratih in Teitur Einarsson na desnem krilu. Buric je zbral 9 obramb, Einarsson pa je dosegel 7 golov. 7 je bila tudi najvišja prednost, ki jo je Flensburg dosegel prav ob koncu tekme.

Dinamov Mohamed Mamadouh je dosegel 9 golov, Hampus Wanne jih je za Flensburg 8.

Foto: EHF

Komentarji