Končan je peti krog najmočnejše rokometne lige

V drugem delu 5. kroga Lige prvakov so nam ekipe zopet postregle z izjemnimi tekmami. Celjani so bili doma za las prekratki proti Kielcam, danski GOG je v gosteh nadigral FC Porto. Nantes je malce nepričakovano sesul Kiel, pravi rokometni posladek pa so napravili v Veszprem Areni. Domačini so namreč remizirali z nemškim Magdeburgom.


Celotni prispevek o tekmi v našem tretjem največjem mestu si lahko preberete TUKAJ . Točke so navkljub odlični predstavi Celjanov odpotovale na Poljsko. Tekma se je zaključila 30:33.

Odlični Madžari in Nemci so si vodstvo na tekmi večkrat izmenjali. Ob polčasu je bil izid zopet poravnan na 16:16. V drugem polčasu sta ekipi igrali gol za gol in tekmo pripeljali do infarktne končnice. Končni rezultat je bil 35:35. Za Veszprem je Rasmus Lauge Schmidt zadel 8 zadetkov, prav toliko kot najboljši strelec Magdeburga, Omar Ingi Magnusson. Gašper Marguč se tokrat med strelce ni vpisal, Marko Bezjak pa je za nemškega predstavnika zadel 1 gol.

Nič kaj napeta pa ni bila tekma na Portugalskem. Domačini so prvi polčas izgubili 10:15. Danci tudi v drugem polčasu niso pustili portugalskega povratka. Rezultatski presledek so še rahlo povečali in tekmo mirno pripeljali do konca z rezultatom 26:33. 

Zadnja tekma 5. kroga je bila odigrana v francoskem Nantesu. Pri njih je gostoval nemški velikan Kiel. Stavnice so v vlogo rahlega favorita postavile Nemce, ki pa tega niso upravičili. Francozi so odigrali dober prvi polčas (20:15) in še boljši drugi del tekme. Domačini so v 50. minuti tekme vodili s kar 13 zadetki. Razliko sta delala predvsem domači vratar Viktor Hallgrimsson (15 obramb) in odličen napad. Zarabec je za Kiel zadel 1 gol.  Tekma se je zaključila z rezultatom 38:30.

FOTO: David Valant

Komentarji