Končna razvrstitev od 1. do 4. mesta znana, od 5. do 8. neznana

V sami končnici 1. ženske lige ni bilo presenečenj. Krimovke so pričakovano prve, Ajdovščina je pričakovano druga, Celjanke so, sodeč po rezultatih iz rednega dela v modri skupini, pričakovano tretje. Novomeščanke, ki so bile pred končnico boljše od Velenjčank, so v najmočnejši skupini zasedle končno četrto mesto. V drugi polovici modre skupine so zadeve manj jasne, a vsi oblaki se bodo razkadili jutri…


V prvi ženski ligi so igralke celjskega kluba ŽRK Z’dežele zabeležile zmago (34-24) proti Novomeščankam. Na zadnji domači tekmi so Celjanke potrdile tretjo mesto v skupini, Krka pa je pred zadnjo tekmo z Ajdovščino še brez osvojene točke v končnici. Jutri se bodo v predzadnjem krogu, ob 20.00, v mestu burje pomerile Mlinarke in državne prvakinje. 

V končnici od petega do osmega mesta imajo Velenjčanke točko prednosti pred Litijo, Izolanke pa točko prednosti pred združeno ekipo Ormoža in Ptuja. Stvari bodo veliko bolj jasne jutri, ko se bodo v Litijo odpravile članice Velenja, na Ptuju pa bo gostovala srebrna Pokalna zasedba Boruta Hrena.  

Komentarji