KONEC PRVEGA KROGA 1/4 FINALA LIGE PRVAKOV: Veszprem in Kielce brez zmagovalca!

Dva četrtfinala v sredo, dva v četrtek. Ena zmaga gostov v sredo, ena zmaga gostov v četrtek. En remi v sredo, en remi v četrtek. Parižani in Katalonci so proti Final4 v Kölnu že napravili lep korak, Veszprem, Kielce, Plock in Magdeburg pa bodo v drugem krogu začeli iz ničle.


Sredina obračuna

 

Četrtek, 11.5.

Telekom Veszprém – Barlinek Industria Kielce
(13-16) 29-29

Se spomnite finala Lige prvakov 2016? Neodločeno je bilo tudi po drugem podaljšku, po izvajanju sedemmetrovk pa so slavili Poljaki, ko je zadnji zadetek na turnirju zadel Julen Aguinagalde. Podobne scene (v rednem delu, seveda) so se odvile tudi včeraj v Veszprém Aréna, kjer so večino časa vodili poljski prvaki, Madžari pa so jim dihali za ovratnik. 

V prvem delu je s svojimi obrambami izstopal nemški vratar Andreas Wolff, ki je gostom pomagal do hitrega vodstva 2-6. Domači so se prebudili in zaigrali bolje, a na odmor vseeno odšli s tremi zadetki minusa. Na sredini drugega polčasa so varovanci Momirja Ilića prišli do svojega prvega vodstva pri 21-20, a so ga po petih minutah izpustili iz rok. Vratarja Wolff in Corrales sta zaključila pri 12 ubranjenih strelih, Poljaki so napravili več tehničnih napak, Madžari pa so imeli več zgrešenih strelov.  Končni rezultat je dve sekundi pred koncem postavil Rasmus Lauge, ki je zadel preko dvojnega bloka defenzivnih ministrov Artsema Karaleka in Tomasza Gebale. 

Veszprem: Yehia Elderaa 6, Manuel Štrlek 5, Nedim Remili 5, Kentin Mahe 4, Gašper Marguč 4, Rasmus Lauge 3, Dragan Pechmalbec 1, Zoran Ilić 1.

Kielce: Alex Dujshebaev 6, Arkadiudz Moryto 5, Nicolas Tournat 4, Szymon Sicko 4, Daniel Dujshebaev 3, Dylan Nahi 3, Artsem Karalek 2, Igor Karačić 1, Benoit Kounkoud 1.

 

 

GOG Håndbold – FC Barcelona HB
(15-19) 30-37

Obramba in napad, pri Kataloncih deluje vse kot švicarska ura. Njihov niz brez poraza se je v Ligi prvakov razvlekel že na 24 tekem! V njunem prvem medsebojnem obračunu po sezoni 2008/09, so varovanci Carlosa Ortege suvereno dobili prvo tekmo četrtfinalnega obračuna.

Španci so skozi celotno tekmo prikazali zbranost, njihova prednost je namreč postopno naraščala skozi celih 60 minut. V prvem polčasu sta pri Barci s štirimi zadetki izstopala Ludovic Fabregas in Melvyn Richardson. GOG je v drugem delu poskušal zadevo obrniti, a so Katalonci nekonkretne danske napade kaznovali s hitrimi zadetki iz protinapadov. Najvišja prednost na tekmi je bila pri rezultatu 22-30. Na katalonski strani sta se oba Slovenca podpisala pod dva zadetka, pri Dancih pa je Cehte vpisal le zadetek v glavo Emila Nielsena in seveda 2-minutno izključitev.

GOG: Thulin (11/42 obramb), Pytlick (2), Olsen (4), Jørgensen (5), Madsen (9), Tollbring (6), Rasmussen (2), Dorgelo (1/7 obramb), Clausen (), Pedersen (2), Jakobsen (-), Cehte (-), Legér (-)

Barça: Nielsen (12/39 obramb), Ludovic Fabregas (5), Dika Mem (4), Thiagus Petrus (-), Aleix Gómez (2), N’Guessan (4) and Wanne (4), Pérez de Vargas (5/8 obramb), Cindrić (8), Frade (1), Richardson (4), Janc (2), Carlsbogard (-), Makuc (2), Martí Soler (-)

 

 

FOTO: EHF Champions League

Komentarji