PREGLED 24. KROGA: Postopno stopnjevanje do vrhunca meseca

V NLB ligi so ostali le še trije krogi. Vse kaže na to, da bodo novo titulo osvojili Celjani, bitka za drugo mesto pa bo svoj vrhunec dobila prav ta vikend, ko se bosta v Rdeči dvorani pomerila Gorenje Velenje in Trimo Trebnje. A še preden pridemo do tega nedeljskega spektakla, bosta jutri odigrani tekmi v Celju in Krškem, sledila pa jim bo sobotna glavnina kroga. 


24. krog se bo otvoril s petkovo tekmo v Zlatorogu, kjer bo zasedba Luke Žvižeja iskala na videz nemogočo, a zelo pomembno točko. Pol ure kasneje (ob 19.30) se bo začela tekma med domačini Krčani in Slovanovci. Ljubljanski zasedbi, ki jo od oktobra vodi Boris Denić, se je uspelo odlepiti od samega repa razpredelnice, njihovemu jutrišnjemu nasprotniku pa tega ni uspelo. Oba kluba sta na zadnji tekmi zabeležila remi – Ljubljančani so remizirali v Velenju, varovanci Roberta Beguša pa v Mariboru. 

V soboto bodo odigrane štiri tekme prvega slovenskega državnega prvenstva. Koprčani, ki so z dvajsetimi točkami točno na sredini lestvice, bodo v Bonifiki gostili člane Dobove. Dolenjci so do sedaj zabeležili le 9 točk (eno več od Krškega) in jim, poleg ekipe iz štajerske prestolnice, voda že močno teče v grlo. Na Koroškem pričakujemo trdo borbo. Šestouvrščeni bojevniki za mesto miru se bodo doma pomerili s petouvrščenimi suhorobarji. Letošnje najbolj pozitivno presenečenje lige, MRK Krka, bo istočasno gostil ekipo iz Ivančne Gorice, ki je do danes zbrala prav toliko točk (17) kot Slovan in Ormož. Pokalni podprvaki Ormožani se bodo na Hardeku udarili s Škofjo Loko, ki ima pred njimi le točko prednosti. 

Krog se bo sklenil s tekmo meseca, ko se bosta v Velenju pomerili zasedbi nekdanjih reprezentančnih soigralcev Zorana Jovičića in Uroša Zormana. Prvo tekmo so v Trebnjem dobili Velenjčani. Ose v triler tedna, če ne vsaj meseca, vstopajo z dvema remijema (Ormož in Slovan) na domačem parketu, Dolenjci pa so bili suvereni v Novem mestu in doma proti Jeruzalemu. V Rdeči dvorani pričakujejo naval trebanjskih navijačev, ki bodo, kot proti Celju, organizirali množični prihod na tekmo. Se bodo za tekmo kroga morale, po dolgem času, postaviti dodatne tribune?

 

Komentarji