Končnica tokrat na strani Mariborčanov

Odigrana je bila tekma 13.kroga 1.NLB lige med ekipama Kopra in Maribor Branika. Na prvem medsebojnem srečanju so Koprčani morali v dvorani Tabor priznati premoč nasprotnika, danes pa so se jim upirali vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Ampak vseeno ni bilo dovolj, da bi v Bonifiki obdržali obe točki. Končni rezultat je bil 30 : 30.


Tekma se je začela zelo izenačeno. Sicer so v začetku bili nekoliko natančnejši Mariborčani, ampak jim Koprčani niso pustili, da bi se preveč oddaljili. V drugi polovici prvega polčasa so domači agresivneje prijeli v obrambi, kar se je začelo kazati tudi na semaforju. Mariborčanom nismo pustili do lahkih zadetkov, prav tako pa niso znali odgovoriti na našo agresivno obrambo. Veliko izgubljenih žog gostujoče ekipe so s hitrimi protinapadi Koprčani dobro izkoristili in v 23.minuti tekme vodili za štiri zadetke, 12 : 8. Le minuto kasneje so po izgubljeni žogi gostujoče ekipe imeli priložnost, da svojo prednost povišajo na pet zadetkov, ampak je bil v vratih pripravljen Marin Đurica. Na odmor so z dvema zadetkoma prednosti odšli Koprčani, 16 : 14.

Začetek drugega polčasa so Koprčani začeli odločneje in agresivneje. Mariborčanom niso pustili do lahkih zadetkov. Nato pa so se začele črne minute koprske ekipe. Po dveh zaporednih zapravljenih napadih so v 42.minuti tekme gostom pustili, da izenačijo, 22 : 22. Že nekaj minut kasneje pa so gostje tudi prvič povedli, 22 : 23. V drugem polčasu se je zbudil tudi mariborski vratar Marin Đurica, ki je na koncu zbral 11 obramb. Gostje so domačo ekipo, do 52.minute tekme, uspeli držati v rahli rezultatski prednosti. Nato pa so Koprčani, po odlično izpeljanem cepelinu Tilna Sokoliča in Adama Bratkoviča, uspeli povesti za zadetek. Vendar pa je koprsko obrambo medla počasna in dolga igra mariborske ekipe. V 58.minuti tekme so gostje imeli prednost dveh zadetkov, ampak so Koprčani do konca tekme zaostanek uspeli zmanjšati. Končni rezultat v Bonifiki je bil 30 : 30.

Z devetimi zadetki je bil ponovno najuspešnejši Nino Grzentič, štirikrat sta zadela Adam Bratkovič in Grega Krečič, po tri pa so dali Marko matijašević, Žiga Smolnik, Janez Guček in Dani Zugan. Pri gostih je bil z desetimi zadetki najuspešnejši Tine Marušič.

V naslednjem korgu čaka Koprčane gostovanje v Ribnici, Mariborčani pa bodo v Taboru gostili ekipo Celja Pivovarne Laško.

RD Koper : RK Maribor Branik 30 : 30 (16 : 14)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 9, Krečič 4, Matijašević 3, Kocjančič, Postogna, Moljk, Smolnik 3, Sokolič, Guček 3, Zugan 3, Marić, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 4

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 0(1)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Ranevski, Celminš 6, Marušič 10, Sok, Šol 2, Simonič, Jerenec, Velkavrh 5, Budja, Jerebie 2, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl 1

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji