Končnica za obstanek: Dolenjski dvoboj za vrh, krčevit boj za obstanek

Minuli vikend je bil v odigran zadnji krog rednega dela lige NLB. 12 ekip se je razdelilo v dve supini – liga za obstanek in liga za prvaka. V končnici za obstanek bosta prvo mesto lovila dolenjska rivala – Trimo Trebnje in Krka. Za obstanek v ligi pa se bodo borili Dol TKI Hrastnik, Dobova in Sviš.


Krka in Trebnje v boj za prvo mesto
Trebanjcem je v letošnji sezoni zmanjalo nekaj športne sreče za preboj med najboljših šest ekip, a v prihodnji sezoni napovedujejo boj za najboljša mesta. Rokometaši novomeške Krke pa so s slabimi nastopi v drugem delu povsem narazumljivo padli v svoji igri. Trebnje je s 20 točkami na trenutnem prvem mestu, a Krka na drugem mestu zaostaja le za točko. Po slabih rezultatih je pri Krki odstopil dolgoletni trener Mirko Skoko, ki ga bo zamenjal Robert Cvikl. Slednji bo na tekmi proti Dobovi dočakal krstni nastop na trenerskem stolčku Dobove.

Sviš v izgubljenem položaju za obstanek
Ekipa rokometnega kluba Sviš iz Ivančne gorice ima za obstanek v ligi le še teoretične možnosti. Sviš je s 5 točkami trenutno na dnu lestvice, za predzadnje uvrščenim Dolom iz Hrastnika pa zaostaja 6 točk. Varovanci Aleksandra Polaka so v letošnji sezoni lige NLB prikazali nekaj odličnih predstav, nenazadnje so poskrbeli za zgodovinski uspeh kluba in se uvrstili na zaključni turnir pokala Slovenije.

Dol z odlično formo upa na obstanek v eliti
Zasavčani se bodo v krčevitem boju za obstanek udarili z Dobovo in Ormožem. Dol trenutno s 11 točkami zaseda predzadnje mesto, za četrtouvrščeno Dobovo pa zaostaja le točko. Rokometaši Dola v zadnjem času kažejo odlično formo, saj so na zadnji tekmi ugnali favorizirane Trebanjce, v 20. krogu rednega dela  pa so poskrbeli za izjemno presenečenje in premagali Ribnico. Dolani bodo v prvem krogu končnice za obstanek 23. marca gostili prav Trebanjce, katere so premagali v zadnjem krogu lige nlb.

Dobova s četrtega mesta po ponovitev lanskoletnega uspeha
Rokometaši Dobove se bodo v končnici za obstanek borili z ekipo Dola in Ormoža. Že v prejšnji sezoni so dokazali, da so v ligi za obstanek neugodna ekipa, ki nikoli ne popušča in lahko preseneti na vsaki tekmi. Dobova je s 14 točkami na trenutnem 4. mestu skupine pred najbližjim zasledovalcem (Dol) pa ima le točko prednosti. Rokometaši Dobove bodo prvo tekmo v končnici za obstanek odigrali 12. 4., ko bodo gostovali pri novomeški Krki.

Negotovost Ormožanov pred začetkom končnice za obstanek
Kot negativno presenečenje bi lahko označili dosežek Ormožanov, ki so pred začetkom sezone zagotovo upali na preboj med najboljših šest v državi. Vinarji s 14 točkami zasedajo trenutno 3. mesto v skupini, za drugouvrščeno Krko pa zaostajajo 5 točk. V igri Ormožanov smo lahko videli kar precej nihanj, kar je vodilo v slabše rezultate v državnem prvenstvu. Jeruzalemčki že nekaj časa niso dosegli vidnejših rezultatov v ligi NLB, svoje slabe predstave v letošnji sezoni pa bodo skušali popraviti v končnici za obstanek.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji