Tudi Grošelj ostaja v Celju do 2022

Po včerajšnji novici o podaljšanju pogodbe z Galom Margučom, je RK Celje Pivovarna Laško danes objavilo novico o podaljšanju pogodbe z desnim zunanjim igralcem, Maticem Grošljem, ki bo v Celju ostal vsaj do leta 2022.


Matic je v Celje prišel leta 2014 iz Trbovelj, ko je najprej nastopal za mladinsko ekipo Celja. Za člansko ekipo je prvič nastopil leta 2015, redni igralec članske ekipe pa je postal v sezoni 2016/17. V letošnji sezoni je na začetku igral odlično, si priigral mesto v državni reprezentanci, nato pa si je na tekmi v Trebnjem strgal križne kolenske vezi.

Decembra je prestal operacijo, po kateri je sledila rehabilitacija. Grošelj velja za odličnega igralca v obrambi, kot tudi v napadu. Za člansko ekipo Celja Pivovarne Laško je do sedaj zbral 113 nastopov in dosegel 112 zadetkov. Za reprezentanco je do danes zbral 6 nastopov in dosegel 13 zadetkov. Klub se je z njim dogovoril za podaljšanje pogodbe še za dve sezoni in sicer vsaj do izteka sezone 2021 / 2022.

Ob podaljšanju pogodbe je za klubsko spletno stran povedal: “Vesel sem podaljšanja pogodbe, ki je prišlo v času, ko zaradi poškodbe ne morem pomagati klubu. To mi veliko pomeni, saj gre za zaupanje, ki vsakemu igralcu ogromno pomeni. Celje je idealno okolje za napredek in verjamem, da se bom tu igralsko povsem razvil, na drugi strani pa želim klubu, ki mi je ob bolezni in poškodbi ves čas stal ob strani, vrniti to zaupanje ter z igrami prispevati svoj delež na igrišču. Čeprav to sezono sam še ne bom mogel pomagati k uspehom, verjamem, da bodo soigralci osvojili obe možni lovoriki, od naslednje sezone dalje pa se že veselim, da bom pri tem lahko pomagal tudi sam.”

Foto: Facebook

Komentarji