Konec evropske poti za Krimovke

Pred rokometašicami RK Krim Mercator je bil povratni četrtfinalni obračun elitne lige prvakinj. Krimovke so na Norveško v Kristiansand k Vipersu odšle z zaostankom sedmih zadetkov (25:32) iz prve tekme v Stožicah. Tigrice so že pred tekmo izpostavljale, da na Norveško ne odhajajo z belo zastavo, temveč z misijo, da poizkušajo zaostanek izničiti ter se tako uvrstiti na zaključni turnir Lige Prvakinj, ki bo letos potekal v Budimpešti.


Tudi drugo tekmo so bolje odprle Norvežanke in na začetku 8. minute povedle s tremi goli naskoka (6:3). Na začetku 9. minute in rezultatu 7:4 je morala po minuti odmora seči strateginja Krima, Nataša Derepasko. A naleta domačinki ji ni uspelo v popolnosti ustaviti, saj so rokometašice Kristiansanda na začetku 14. minute povedle s štirimi goli prednosti (9:5). Nato so nekaj pravega ritma našle tudi Krimovke in v 16. minuto vstopile z zaostankom dveh zadetkov (9:7). Sledil je nov nalet Norvežank in novo vodstvo s štirimi goli (12:8), a so se Tigrice ekspresno vrnile na dva zadetka zaostanka (12:10). Po minuti odmora je moral tako seč trener Vipersa, Endre Fintland Birkerm. Njegovo varovanke je to podžgalo in tako so že pred koncem polčasa povedle s petimi goli prednosti (15:10). S takšno prednostjo pa so gostiteljice odšle tudi na odmor le, da ob rezultatu 17:12.

Norvežanke so takoj na začetku drugega dela igre povedle s šestimi goli prednosti (18:12). V 37. minuti so Krimovke ostale brez Tatjane Brnović, ki je prejela rdeč karton. V nadaljevanju je sledilo nekaj minut igre gol za gol. Krimovke pa so to dobro izkoristile in so se približale na tri gole (24:21). A kot se je izkazalo je to le podžgalo gostiteljice, ki so po delnem izidu 5:0 povedle z osmimi goli prednosti (29:21) in tako je bilo dobrih 10. minut do konca srečanja že jasno, da se evropska po Krimovk končuje v četrtfinalu. Nadoknaditi petnajst golov zaostanka (8 iz te ter še 7 iz prve tekme) pa je v 10. minutah misija nemogoče. Slovenskim državnim prvakinjam do konca ni uspelo znižati zaostanka. So pa zato Norvežanke prednosti povišale še za dodaten gol in se veselile zmage z rezultatom 33:24.

Uvrstitve na zaključni turnir so se tako zanesljivo, s skupnim izidom 65:49 veselile igralke moštva Vipers Kristiansand.

VIPERS KRISTIANSAND : KRIM MERCATOR  33:24 (17:12)
Dahl 6, Mork 5; Gros 7, Krprž Sležak 3

FOTO: RK Krim Mercator

Komentarji