Konec jesenskega dela za tretjeligaše (2.DRL)

V zadnjem, 9. krogu, jesenskega dela smo videli 3 zanimive tekme. Tekma med Kronosom in Sevnico ni bila odigrana.


Še najbolj je bila predvidljiva tekma v Murski Soboti, kjer sta se pomerila domačo Pomurje in gostje iz Radgone. Kljub temu, da je šlo za pomurski rokometni derbi, ki je v preteklosti večkrat postregel z nepredvidljivimi zapleti in razpleti, je tokrat tako bilo samo v prvem polčasu, ki se je končal z rezultatom 11:10 za domače. V prvem polčasu je približno 200 gledalcev videlo borbeno in razburljivo tekmo. V začetku drugega polčasa pa so domači postavili stvari na svoje mesto. Gledalci, ki so v začetku drugega polčasa zamudili 4 minute niso videli delnega izida 5:1 in vodstvo domačih z 16:11. Rokometaši Pomurja so siloviti nadaljevali in na polovici drugega polčasa povedli z 23:13. Tudi minuta odmora gostujočega trenerja Nena Potočnjaka v 40. minuti ni ustavila naleta domačih. Domači rokometaši so s hitrimi protinapadi polnili mrežo gostujočih vratarjev. Do konca tekme so dobili priložnost prav vsi zdravi igralci obeh moštev. Končni izid 31:20.
Gregor Gregorec je dosegel 7 zadetkov iz prav toliko poizkusov in je bil najboljši strelec domačih. Matej Niedrorfer je dosegel 6, Žan Toplak pa 5 zadetkov. Pri gostih je ponovno izstopal Matej Rojht, ki je dosegel 10 zadetkov (2/2 iz 7m) iz 21 poizkusov. Marko Cotič je dodal 4 zadetke.

Bratki trenerski dvoboj je dobil Alan Potočnjak, ki je premagal brata Nenoja na klopi Radgone.

Rokometaši Alplesa so pričakovali težko tekmo proti Ajdovščini v gosteh, kjer so si želeli prve gostujoče zmage, ter prvo zmago proti Ajdvoščini po sezoni 2014/2015. Bolje so začeli gostje, ki so v 17. minuti že vodili z 3:8. Domači so se do polčasa uspeli približati na 10:11. V začetku drugega polčasa so gledalci spremljali izenačeno tekmo in videli tudi prvo vodstvo domačih, ki pa si višje razlike niso priigrali. Na polovici drugega polčasa je bila tekma še izenačna (17:17), ko se je poškodoval prvi vratar gostov. Rezervni vratar Gantar je dobesedno zaklenil vrata in gostje iz Železnikov so domačinom do konca tekme dopustili samo 4 zadetke. Končni izid 21:25.
Pri domačih je Domen Pelicon dosegel 6, Jan Tunanovič in Tilen Masilo po 4 zadetke. Pri gostih je Andrej Bergant dosegel 7, Dejan Kavčič pa 6 zadetkov.

Prava drama pa se je odvijala v Cerkljah, kjer so nastopili rokometaši, ki si že na polovici prvenstva zaslužijo naziv nesrečnikov lige, ekipa iz Gorišnice. Bolje so začeli gostje, ki so povedli in vodili do 20. minute, ko so jih domačini ujeli na 7, vendar so tudi v zadnjem delu prvega polčasa uspeli zadržati vodstvo (polčasa 10:12). V drugem polčasu smo videli izenačeno tekmo, kjer si je samo enkrat ena od ekip priigrala prednost dveh zadetkov. 2 minuti pred koncem so gostje povedli z 24:25. Sledila je minuta odmora domačega trenerja in zadetek domačih v predzadnji minuti za 25:25. Ob koncu tekma pa (ponovno) 7metrovka za goste, ki pa je (ponovno) niso izkoristili. To je sedaj že tretja tekma, ko rokometaši Gorišnice niso uspeli zadeti iz 7metrovke ob zaključku tekme in si priigrati kakšno dodatno točko.
Pri domačih je Beno Kamenšak dosegel 6, Luka Stare in Miha Grašič pa po 5 zadetkov. Pri gostih sta Domen Lorenčič in Filip Bombek dosegla po 6 zadetkov.

Jesenski prvak neporažena Sevnica

Jesenski prvak je neporažena Sevnica s 16. točkami, sledita Pomurje in Alples s po 2 porazoma in 12. točkami.Četrto in peto mesto si delita Moškanjci Gorišnica in Jadran. Na 6. mestu je Ajdovščina s 6. točkami, Cerklje jih ima 5 na 7. mestu. Predzadnja je Arcont Radgona z zmago nad zadnje uvrščenim Kronosom, ki bo očitno izstopil iz lige.

9. KROG, 14.12.2019:
RK KRONOS – RK SEVNICA – ni bil aodigrana
RK POMURJE – RK ARCONT RADGONA 31 – 20
RK CERKLJE – RD MOŠKANJCI-GORIŠNICA 25 – 25
RK AJDOVŠČINA – RD ALPLES ŽELEZNIKI 21 – 25

Foto: RK POMURJE

Komentarji