Derbi v Pokalu: Kateri favorit bo izpadel že na samem začetku?

Zagotovo je največ oči v 1/16 finala pokala Slovenije uprtih v dvoboj med Celjem in Ribnico – prvo uvrščeni ekipi 1. lige NLB. Katera izmed ekip, ki ciljata na sam vrh tega tekmovanja, se bo poslovila že na samem začetku?


Celjani v letošnji sezoni v ligi še ne poznajo poraza. Lahko rečemo, da meljejo vse pred seboj. Ribničani na drugi strani za Celjem zaostajajo 3 točke. 

Celjani se zavedajo pomembnosti, kot tudi težavnosti naloge, ki jo prinaša obračun z Ribnico, na kar opozarja tudi Patrik Leban: “Glede na pomembnosti in način tekmovanja, je to vsekakor najtežja tekma, ki nas čaka v decembru. Ena izmed dveh ekip se bo namreč po njej poslovila od tekmovanja. Mi bomo vsekakor naredili vse, da to tekmo dobimo. Vemo kakšna je Ribnica, igrajo konstantno, dolgo časa so že skupaj in se to pozna na njihovi igri. Vendar vsakič se na nasprotnika dobro pripravimo, tako bo tudi tokrat in pričakujem, da bomo dobro odigrali to tekmo ter se uvrstili v naslednji krog tekmovanja, hkrati pa izločili enega velikega in močnega konkurenta. Vendar kot rečeno, zavedamo se, da to ne bo enostavno in da moramo to pokazati na igrišču.”

Tudi v Ribnici se zavedajo pomembnosti obračuna in pričakujejo trd dvoboj vseh 60 minut: “V sredo nas čaka še zadnja tekma v letu 2019. Zavedamo se, da nam žreb ni bil ravno naklonjen in da nas čaka težko delo, da si izborimo napredovanje v naslednji krog pokala. Želimo si čim večjo podporo s tribun, na nas pa bo, da se potrudimo in poskušamo leto zaključiti na najboljši možen način,” je povedal Rok Setnikar.

Sreda, 18. decembra, ob 18.00:
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK GROSUPLJE

Ob 18.30:
RD HERZ ŠMARTNO : RD DOL TKI HRASTNIK

Ob 19.00:
RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK KRŠKO
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK SLOVENJ GRADEC 2011

Ob 19.30:
RK RADEČE PAPIR NOVA : MRK KRKA

Ob 20.00:
RK DRAVA PTUJ : RD LL GROSIST SLOVAN
ŠD MOKERC IG : RD RUDAR
RK SEVNICA : RK POMURJE

Preostale tekme 1/16 finala pokala Slovenije:

Četrtek, 23. januarja, ob 20.30:
MRK LJUBLJANA : RK BREŽICE

Petek, 24. januarja, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA

Sobota, 25. januarja, ob 18.00:
RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA : RK MARIBOR BRANIK

Sobota, 1. februarja, ob 20.00:
RK AJDOVŠČINA : RK ARCONT RADGONA

Že odigrano:

RK KRONOS : RD KOPER 0:10 (Rokometaši Kopra so se zaradi izstopa Kronosa iz tega tekmovanja brez tekme uvrstili v 1/8 finala)

Torek, 17. decembra:
RK CERKLJE – RADOVLJICA : RK GORENJE VELENJE 32:46 (19:26) več o tekmi TUKAJ

FOTO: GREGA KATIČ / RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Komentarji