Konec sanj o Evropi za Koprčane

Koprčani so odigrali povratni dvoboj prvega kroga kvalifikacij pokala EHF proti Kadetten Schaffhausnu. Po remiju v Kopru (25 : 25) je Primorce čakalo težko gostovanje v Švici. Švicarji so prikazali povsem drugačno igro kot na prvi tekmi v Kopru in zasluženo zmagali.


Rokometaši Kopra so tekmo začeli dokaj suvereno. V uvodnih minutah sta si bila tekmeca povsem izenačena. Domačini so sicer prišli do prednosti 5 : 3 a so Koprčani uspeli izničiti prednost nasprotnika in prišli tudi do vodstva (6 : 7). V naslednjih minutah pa so na plin stopili domači rokometaši in povedli že za 4 gole. Do konca polčasa so Švicarji svojo prednost zadržali in na odmor odšli z prednostjo 4 golov (16 : 12).

Drugi polčas so bolje začeli rokometaši Kadettena, ki so zaigrali bolj živo in čvrstvo v obrambi. Koprčanom ni steklo v obrambi in napadu, kar so domačini znali izkoristiti in že kmalu prišli do visoke prednosti (20 : 13). Rokometaši Kopra so poizkušali rezultat obrniti v svojo korist, vendar so rokometaši švicarskega Kadettena dokazali, da so bili danes boljši tekmec in na koncu zasluženo zmagali.

Žiga Smolnik, kapetan ekipe: “Tekmo smo solidno odprli in držali stik z domačimi do rezultata 12 : 12. Drugi polčas smo začeli nekoliko slabše, kar pa so Švicarji dobro izkoristili ter svojo prednost iz 1.polčasa samo še povečevali. Do konca tekme smo svoj zaostanek poskušali izenačiti, ampak se nam je uspelo približati na zgolj 5 zadetkov zaostanka. Naša današnja igra ni bila na nivoju, jaz verjamem, da smo sposobnejši od prikazanega. Naredili smo preveč napak v samem napadu in v obrambi, tudi strelsko nismo bili razpoloženi. Vsekakor je Kadetten zasluženo zmagal in napredoval.”

 

Kadetten Schaffhausen (SUI) : RD Koper (SLO) 31 : 24 (16 : 12)

Kadetten Schaffhausen: Pilipovic (5obramb), Meister 2, Zehnder 2, Küttel, Csaszar 7, Schopper, Haas, Beljanski 3, Stevanović (8obramb), Gerbl 2, Sesum 5, Huber, Maros 3, Schelker 2, Frimmel 4, Tominec 1
Trener: Petr Hrachovec

Izključitve: 14 minut

7-metrovke: 3(3)

 

RD Koper: Haseljić (3obrambe), Dolenc, Grzentič 4, Vlah 5, Krečič 2, Matijašević, Kocjančič (1obramba), Postogna (2obrambi), Moljk 2, Smolnik 1, Sokolič 4, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 6
Trener: Peter Mičović

Izključitve: 12 minut

7-metrovke: 5(4)

 

FOTO: RD Koper 2013 Facebook

Komentarji