Novomeščani tokrat remizirali

Po razburljivi superpokalni tekmi, ko so v domači dvorani Marof, Novomeščani presenetili nesporne velikane slovenskega rokometa, RK Celja Pivovarne Laško, jih je danes čakala druga večja preizkušna v začetku sezone. V dvorano Marof so tokrat prišli aktualni državni podpravki, RD Riko Ribnica.


 Ribnčani si v letošnji sezoni vsekakor želijo poseči po višjem mestu na lestvici, nesporni cilj jim je tudi Liga prvakov. Krkaše pa je zmaga nad aktualnimi dolgoletnimi pokalnimi in državnimi prvaki vsekakor dvignila in jim vlila še večji zagon. Pričakovali smo lahko trd in agresiven boj za prvi točki v državnem prvenstvu.

Po odlični predstavi na sredinem Superpokalu, so Novomeščani tokrat tekmo začeli nekoliko slabše. Ribnčani so začeli odlično in že v 5.minuti tekme povedli za 3 zadetke. Domači so prvič zadeli v 6.minuti, ko je bil natančen Kristjan Pršina.So pa Novomeščani vsekakor ponovno pokazali svojo agresivno obrambo, kar pa jih je stalo kar nekaj opominov in izključitev. Nato smo videli dokaj izanačeno igro, na kar so gostje v 17.minuti ponovno povedli za +3, rezultat je bil 5 : 8. Gostje so razliko 3 zadetkov držali vse do konca 1.polčasa. Rezultat je bil ob polčasu 11 : 14 za goste iz Ribnice.

V 2.polčasu so gostje ponovno začeli odlično. Ampak so jih Novomeščani do 42.minute ponovno ujeli in izenačili na 18 : 18. Za izenačenje je zadel Leon Rašo. Nato se je v novomeški dvorani Marof še naprej nadaljevala izenačena igra. Novomeščani so vsekakor opravičili svojo zmago na Superpokalni tekmi in igrali agresivno. Vendar pa se na drugi strani tudi Ribnčani niso zlahka prepustili. Novomeščani v 2.polčasu gostom niso pustili, da bi se ponovno odcepili za več kot dol razlike. Trdo so nadaljevali v obrambi, odlični so bili tudi v napadu. Ponovno se je odlično izkazal tudi domači vratar Aleksandar Tomić. Malo nejevolje in živčnosti se je začelo kazati na strani Ribnice. Videli smo kar nekaj nepotrebnih odločitev, kar jih je tudi stalo najstrožjih kazni.

Zadnjih 5 minut tekme je bilo zelo napetih. V dvorani je bilo že zelo vroče, ekipi sta si enakomerno izmenjavli gole. Končni rezultat v dvorani Marof je bil izenačen, 27 : 27.

Pri domačih je bil najučinkovitejši Leon Rašo, ki je zadel 7-krat. Domači vratar Aleksandar Tomićje zbral 12 obramb. Pri gostih je bil najbolj natančen Tilen Strmljan, zadel je 6-krat. Gostujoča vratarja, Jaka Glavana,obranil je 5 strelov, in Njeboljša Bojić, pa je zbral 4 obramb.

V naslednjem, 2.krogu, Novomeščane čaka gostovanje pri Velenjskemu Gorenju, Ribnčani pa bodo gostili rokometaše MRD Dobove.

 

MRK Krka : RD Riko Ribnica 27 : 27 (11 : 14)

MRK Krka: Pavlin, Rašo L. 7(2), Bevec, Didovič 5, Okleščen 4, Pršina 5, Tomić (12 obramb), Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Kukman 2, Windischer, Matko, Florjančič

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(3)

 

RD Riko Ribnica: Bojić (4 obrambe), Strmljan 6(3), Horvat 2, Vujačić 1, Glavan, (5 obramb), Žagar 2, Knavs 5(2), Pahulje, Lešek 4, Nosan B. 2, Pucelj 2, Tomšič 1, Nosan M., Setnikar 2, Gornik

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 5(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: MRK Krka

Komentarji