Predstavitev pred sezono: RD Urbanscape Loka

Loška rokometna tradicija je po polstoletnem delovanju skoraj doživela svoj konec leta 2011, ko je zaradi finančnih težav vodstvo takrat Rokometnega kluba Loka odločilo, da članska ekipa ne bo več igrala v prvi rokometni ligi. Tako je bilo leta 2012 ustanovljeno Rokometno društvo Urbanscape Loka.


V sezoni 2012/2013 so kot novo ustvarjeno društvo zaigrali v 2. državni ligi, vendar so že v isti sezoni napredovali v 1. B ligo, kjer so se odlično odrezali in že naslednjo sezono zaigrali med slovensko rokometno smetano v najboljši slovenski rokometni ligi, kjer so varno zasidrani še danes in želijo tako dolgoročno tudi ostati. V lanski sezoni je Loka zasedla končno 5. mesto v 1. NLB Leasing ligi in tudi letos so njihovi apetiti visoki.

Ekipo je pred začetkom sezone zapustil Aleks Kavčič, ki bo v letošnji sezoni igral pri Velenjskem Gorenju. Loško postavo pa so okrepili Peter Krivic (Škofljica), povratnik Tim Jenko Bogdanič (Slovan) in novopečeni evropski prvak do 20 let, vratar Gašper Dobaj (Celje Pivovarna Laško).

Žiga Bradeško, kapetan: »Naša ekipa je tudi doživela nekaj sprememb, vse novince smo odlično sprejeli in posledično smo zelo dobro trenirali. Pričakujemo zelo izenačeno ligo, upamo pa na uvrstitev na zgornji del lestvice.«

Robert Beguš, glavni trener: »Ekipa je doživela kar nekaj kadrovskih sprememb, pridružila sta se nam dva nekdanja člana Slovana Tim Bogdanič Jenko in Peter Krivic ter na posojo smo dobili Gašperja Dobaja. Odlično delamo z mladimi rokometaši, večina naših igralcev je vzgojenih doma, zato si želimo tudi njim ponuditi večjo minutažo. Čaka nas izenačena liga, vendar si želimo uvrstitve v play off.«

Odhodi: Aleks Kavčič

Prihodi: Peter Krivic, Tim Jenko Bogdanič, Gašper Dobaj

 

Pripravila: Larisa Vogrinc
FOTO: 

Komentarji