Predstavitev pred sezono: RK Jeruzalem Ormož

Klub iz osrčja Prlekije, ki bi ga lahko imenovali že za veterana elitne slovenske rokometne lige, saj med najboljšimi igra že 16 let. Svoja vrata pa je klub odprl že daljnega 1957.


Ormoškim vinarjem je v pretekli sezoni za las ušla končnica za najboljših 6, letos je ne bodo izpustili iz rok, pravijo. Njihovi apetiti so veliki in želijo med najboljše. Po težki poškodbi se vrača tudi Tilen Kosi, ki je pomemben člen Jeruzalemčanov. Po pripravljalnem delu jih v prvem krogu že čaka velenjsko Gorenje in tako nas že takoj na začetku čaka rokometni spektakel.

Tudi v ormoški ekipi je letos prišlo do nekaj sprememb. Da zaključi dolgoletno rokometno kariero, se je odločil otrok ormoških vinarjev Jaša Rajšp. Klub sta zapustila tudi Gal Cirar, ki odhaja v trebanjski Trimo ter Miha Kavčič, ki bo v letošnji sezoni okrepitev Velenjskih os. Ekipi Jeruzalemčanov pa se je pridružil David Bogadi, ki je predhodno igral pri RK Branik Maribor.

Mladen Grabovac, športni direktor: »Za nami so uspešne priprave, imamo sicer še nekaj časa, da popravimo malenkosti in upamo, da bomo tudi v novi sezoni blizu lige za prvaka. Za razliko od ostalih ekip je naša ostala skoraj enaka, fantje se že dobro poznamo.«

Bojan Čudič, kapetan: »Na novo sezono smo dobro pripravljeni, vsekakor pa je naš osrednji cilj boj za ligo za prvaka. Upamo, da nas bo spremljalo malo poškodb in tudi vsem ostalim klubom želim veliko sreče.«

Odhodi: Miha Kavčič, Jaša Rajšp, Gal Cirar

Prihodi: David Bogadi

 

Pripravila: Larisa Vogrinc
FOTO: RK Jeruzalem Ormož – FB

Komentarji