Velenjčani z odlično predstavo v drugi krog kvalifikacij Pokala EHF!

Velenjske ose je po prvem porazu v prvem krogu kvalifikacij Pokala EHF na Švedskem čakal povratni dvoboj v Rdeči dvorani. Po slabi predstavi na Švedskem so varovanci Zorana Jovičića uspeli nadoknaditi zaostanek iz prejšnje tekme in se uvrstili v drugi krog kvalifikacij Pokala EHF.


Že po slabih 11. minutah tekme so Velenjčani prikazali povsem drugačno igro kot na Švedskem, vodili so z 5 : 2. V velenjskem napadu je bil izjemno razpoložen Matic Verdinek, ki je do 24.  minute dosegel kar 7 golov. V 24. minuti so Velenjčani vodili že za 5 golov (11 : 6). Švedi pa se niso predali in v 26. minuti prišli do zaostanka treh golov. Trener Velenjčanov je slab niz svojih igralcev prekinil z minuto odmora in polčas se je končal s prednostjo velenjskih rokometašev (13 : 10).

V drugem polčasu so Velenjčani le še stopnjevali svojo igro. Po 36. minutah igre so si priigrali 6 golov prednosti, a so se jim gostje v 52. minuti znova približevali na 3 gole zaostanka. Končnica tekme je bila zelo razburljiva, a so Velenjčani v kriznih trenutkih uspeli ohraniti mirne živce. Po golu Miklavčiča v 58. minuti so velenjski rokometaši razrešili vsa vprašanja o napredovanju in tekmo zmagali s 28 : 22. Najboljši strelec Velenjčanov je bil Matic Verdinek, ki je dosegel 10 golov.

Naslednji nasprotnik bo Gwardia Opole (Poljska).

POKAL EHF, 1. KROG KVALIFIKACIJ

RK GORENJE VELENJE: ALINKSAS HK 28 : 22 (13 : 10)

FOTO: RK Gorenje Velenje

Komentarji