SVIŠ presenetil trebanjski Trimo, Škofjeločani komaj preko Dolanov

Danes sta bili na sporedu dve tekmi 1.NLB Leasing lige, in sicer dva doboja novincev v ligi. Rokometaši SVIŠ Ivančne Gorice so gostili sosede iz RK Trima Trebnjega, Dolani, RK Dol TKI Hrastnik, pa so gostili ekipo iz Škofje Loke, RK Urbanscape Loka. Za obe ekipi je bil to odličen začetek sezone med prvoligaši.


V dvorani Osnovne šole Stična se je odvijal pravi sosedski derbi. SVIŠ, kot novinci v elitni slovenski rokometni ligi, so vsekakor že v samem začetku pokazali, da jih ne bomo kar tako pozabili. Na drugi strani, močno spremenjena trebnajska ekipa (klub je zapustilo kar 9 igralcev, med njimi tudi glavni atribut prejšnje sezone, Rok Skol,prišlo pa je le 5 novincev), si pa vsekakor želi povrniti klubu ugled, ki so ga bili deležni v preteklosti.

Napad so začeli domači rokometaši. Trebanjci so v obrambi prostopili zelo agresivno, kar se je videlo že v 3.minuti tekme, ko sta kar dva trebanjska igralca, Vladim Bojanirić in Uroš Udovič, prejela že prvi opomin. Nato nismo videli nobenih pretresljivih sprememb, obe ekipi sta odlično zaigrali v obrambi in napadu. Domačim je v 24.minuti tekme uspelo gostom pobegniti na 3 zadetke prednosti, zadel jeSimon Stopar. Videli smo pa tudi nekaj vroče krvi na gostujoči klopi. V 27.minuti si je opomin prislužil Marko Mežnaršič. Trebanjcem je zbranost v zadnjih minutah 1.polčasa nekoliko popustila. Na odmor so s prednostjo 4 zadetkov odšli domači rokometaši. Rezultat ob polčasu je bil 13 : 9.

2.polčas so odlično začeli domači rokometaši. Narekovali so tempo igre in že v 34.minuti tekme povedli za 7 zadetkov. Zadel jeTimotej Knez. Trebanjcem igra nekako ni stekla. Videli smo kar nekaj izgubljenih žog in zapravljenih napadov pri rokometaših trebanjskega Trima. Tekma je bila nekako odločena že v 45.minuti, ko je bil rezultat v dvorani osnovne šole Stična 20 : 12 za novince v elitni slovenski rokometni ligi. Rokometaši SVIŠa so povsem nadigravali sosede iz Trebnjega. Trebanjcem je nekako uspelo znižati svoj zaostanek, saj so v zadnjih 8 minutah tekme, z delnim izzidom 0 : 5, svoj zaostanek zmanjšali na 5 zadetkov. Končni izzid je bil 24 : 19 za domače rokometaše.

Najboljši strelec je bil pri domačih Simon Stopar, ki je zadel 6-krat, Domen Škorcje obranil 8 strelov. Pri gostih je bil najučinkovitejši Marko Kotar, z 4 zadetki, Urh Brana je obranil 6 strelov.

Tudi v domači dvorani Dolanka so imeli Dolani težak prvi preizkus v 1.NLB Leasing ligi. Prvih 10 minut tekme je bilo izenačenih, nato pa se je razbranil gostujoči vratar Gašper Dobaj in Škofjeločani so prevzeli vse niti v svoje roke ter že v 14.minuti povedli za 3 zadetke. Škofjeločani so hitro opravičili svojo kilometrino v 1.NLB ligi ter novince ujeli. V 19.minuti tekme je bil rezultat v Dolanki ponovno izenačen na 8 : 8, za izenačenje je zadel Aljaž Jesenko.Vsekakor pa so gostje narekovali tempo do konca 1.polčasa, ko so na odmor odšli s prednostjo 2 zadetkov. Rezultat ob polčasu je bil 10 : 12.

Gostje so že v začetku 2.polčasa začeli narekovati tempo. Do 38.minute so si priigrali že 3 zadetke prednosti. Vendar pa so se domači zbrali in strnili v obrambi. Zaklenili so svoja vrata ter gostom niso pustili do gola. Z delnim izzidom 3 : 0 so v 41.minuti tekme ponovno izenačili na 16 : 16, zadel je Rok Pintar. Izenačena igra se je nato nadaljevala vse do konca. Končni rezultat v Dolanki je bil 23 : 25 za RD Urbanscape Loko.

Najboljši strelec pri domačih je bil Klemen Brilej, ki je zadel 6-krat, domači vratar Klemen Nunčičje zbral 8 obramb. Pri gostih je bil najučinkovitejšiMatija Vrbinc, ki je zadel 7-krat, Gašper Dobajpa je obranil 9 strelov.

 

V naslednjem, 2.krogu 1.NLB Leasing lige, bodo Dolani gostili SVIŠ Ivančno Gorico, RK Trimo Trebnje bo gostil RK Jeruzalem Ormož, Škofjeločane pa čaka ena izmed najtežjih preizkušenj sezone, saj odhajajo na gostovanje k aktualnim državnim prvakom, RK Celje Pivovarna Laško.

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica: RK Trimo Trebnje 24 : 19 (13 : 9)

RK SVIŠ Ivančna Gorica:Tekavec, Knez 5, Zafran 3(1), Fink 2, Grojzdek, Hrovat 1, Stopar 6, Škorc (8 obramb), Pirnat, Struna, Kutnar, Krabonja 2, Željko 1, Vencelj, Bučar 1, Košir 3

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: 1(1)

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Seferović 2, Dobovičnik 1, Hasić, Kotar Matic 3, Kotar Marko 4, Udovič 3, Sašek 3(2), Majzelj, Redek 1, Brana (6 obramb), Bojanirić 1, Grbič, Grandovec 1, Cirar, Urbič (1 obramba)

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 6 minut

7-metrovke: 2(3)

 

RK Dol TKI Hrastnik : RK Urbanscape Loka23 : 25 (10 : 12)

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 6, Klapej 5, Ajdari 3, Grušovnik 2, Zore, Nunčič (8 obramb), Pintar 2, Bauerheim 2, Hribšek, Ramič, Ribič, Jakopič, Simončič, Koprivc 3

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 10 minut

7-metrovke: /

RK Urbanscape Loka: Vrbinc 7, Šibanc 3, Gartner, Dolenc, Krivec, Jamnik 4, Jesenko M., Juričan (1 obramba), Bradeško, Pipp 1, Bergant 3, Jesenko A. 3(1), Bogdanič-Jenko 4, Plestenjak, Dobaj (9 obramb), Marinovič

Trener: Robert Beguš

Izključitve: 2 minuti

7-metrovke: 1(6)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji