Krimovke z ekstremno razliko zmagale superpokal

Rokometašice Krima Mercatorja so prišle do novega naslova prvaka Superpokala Slovenije, ki so si ga priigrale najlažje v zgodovini. Zagorje so premagale s 51:11.


Državne, pokalne in superpokalne prvakinje 2017/18 so v Velenju brez težav premagale mlado ekipo Zagorja, ki je doživela precej sprememb, tudi na mestu trenerja, saj je dolgoletnega stratega Bojana Voglarja, ki je ekipo popeljal tudi do naslova državnega prvaka, zamenjal Aleš Filipčič.

Krimovke, ki bodo tudi v tej sezoni nastopile v Ligi prvakinj, so v dvoboj krenile odločno in z delnim izidom 11:0 Zagorjankam pokazale, da mislijo resno. Te so prvi zadetek dosegle v 14. minuti, ko je bila s sedmih metrov uspešna Sara Borišek, do konca prvega polčasa pa so dodale le še tri, medtem ko jih je v vratih Andree Perić končalo 21.

Tudi drug polčas ni prinesel nobene spremembe. Izbranke Uroša Bregarja so še izboljšale svoj napad ter se na koncu ustavile pri 51, Zagorjanke pa pri 11, kar je bila tudi najvišja razlika na tekmi. Najbolj je bila razpoložena Tamara Mavsar, ki je zadela devetkrat, Polona BaričAneja Beganović in Lamprini Tsakalou pa so vpisale po 6 golov.

 

SUPERPOKAL SLOVENIJE ZA ŽENSKE

Velenje, 8. september:
KRIM MERCATOR : ZAGORJE (21:4)

Krim Mercator: Mavsar 9, Krsnik 2, Vojnović, Barič 6, Beganović 6, Stanko 3, Marinček, Zulić 4, Ljepoja 3, Koren 3, Pandžić, Tsakalou, 6, Žabjek 2, Amon, Perediriy 2, Ristovska 5.

Zagorje: Zubak, Krajnc, Vončina 1, Rebolj, Grčar 1, A. Perić, Vrbnjak, Perković, Borišek 3, Cilenšek 1, Strmljan 1, I. Perić 4, Žerko.

 

FOTO: RK Krim Mercator – FB

Komentarji