Predstavitev pred sezono: MRK Krka

MRK Krka je letos dosegel svojo polnoletnost in je tako med najmlajšimi klubi v slovenski rokometni ligi. Kljub svoji mladosti, pa zadnjih osem let, sezono za sezono uspešno igrajo v najmočnejši slovenski rokometni ligi.


Njihova največja uspeha sta zagotovo dvakratna uvrstitev v pokal Slovenije, kjer so v lanski sezoni osvojili 2. mesto. Vse do petdesete minute so bili s Celjani izenačeni, nato pa so jim pošle moči in morali so priznati premoč nasprotnikom. V 1. NLB Leasing ligi pa so osvojili končno 6. mesto. Zagotovo zelo uspešna je tudi Krkina šola rokometa, v kateri svoja znanja kalijo nadobudni bodoči rokometaši. Podmladek predstavlja prihodnost kluba in Novomeščani dobro skrbijo za svoje mlajše člane.

V klubu letos niso zabeležili velikoh odhodov ali prihodov. Ekipo je zapustil David Ban in dolgoletni član Mitja Klobčar, ki je bil član MRK Krka vse od ustanovitve leta 2000 in se je s koncem lanske sezone odločil, da rokometne čevlje obesi na klin. Namesto njega pa se je moštvu pridružil Luka Florjančič, ki je pred tem igral za RK Trimo Trebnje. Kot že omenjeno prej ima novomeška šola odlično rokometno šolo iz katere se bodo članski ekipi poleg Klemna Matka in Tilna Kukmana, ki sta bila v članski postavi že lansko leto, v letošnji sezoni pridružili še mladinci Mark Batagelj, Jaka Plut, Kristjan Windischera in Uroš Pavlin.

David Didovič, kapetan ekipe: »Priprave potekajo tako kot vsako leto tekoče in brez težav. V novi sezoni so se nam pridružili člani iz mlajše selekcije, nekaj svežine in novega zagona pa smo pridobili tudi z novim članom Luko Florjančičem. Pričakovanja glede sezone so tako naša, kot s strani uprave kluba, velika. Naš osnovni cilj je seveda uvrstitev med top 6 v  ligi, zaključni turnir v pokalu pa bi bil še prijeten dodaten dosežek. Vse to, želimo še nadgraditi in stopiti kako stopničko višje. Dokazali smo, da zmoremo zelo veliko in da smo konkurenčni vsem ekipam, zlasti na domačem parketu, kjer zagotavljamo veliko borbe in dobrih predstav.«

Mirko Skoko, glavni trener: »Naš cilj je kot v prejšnjih letih nastop med najboljših šest.  Če nam to uspe bomo poskušali izboljšati lanski rezultat, oz. osvojiti peto mesto. To bi bil najboljši uspeh kluba v zgodovini. Kar se pokala tiče si zopet želimo priti v Final 4. Na poti proti temu cilju želimo afirmirati še kakšnega mladega igralca iz rokometne šole MRK KRKA. Tako da smo za to sezono članski ekipi priključili 6 igralcev iz mladinskega pogona, na katere vsi v klubu in jaz kot trener resno računamo.«

Odhodi: David Ban, Mitja Klobčar

Prihodi: Luka Florjančič

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Komentarji