Prvi dve točki gresta v Maribor

Željno pričakovan začetek nove rokometne sezone sta v dobovski trdnjavi otvorila MRD Dobova in RK Branik Maribor. Obe ekipi sta se pred letošnjo sezono močno okrepili in zamenjali kar nekaj igralcev. Že na samem začetku ju čakajo težki nasprotniki, Dobovo za Mariborom v naslednjem krogu čaka Ribnica, v tretjem pa že Gorenje iz Velenja. Mariborčani pa bodo v drugem krogu gostili Koprčane, v tretjem pa se odpravljajo k slovenskim prvakom, RK Celje Pivovarna Laško.


Prvo tekmo letošnje ligaške sezone je v svoji dvorani začela domača ekipa in z zadetkom Kunsta v prvi minuti tudi povedla. Igra je bila do 7.minute dokaj izenačena, nato pa so Dobovčani z odlično obrambo prišli do delnega izida 3:0 in v 9.minuti povedli z 6 : 3, kar je bila tudi najvišja prednost. Vendar pa Mariborčani niso popustili in so se začeli počasi približevat. V 17.minuti jim je uspelo izenačili na 9 : 9. Takrat se je tehtnica obrnila na stran Štajercev in dobovska obramba ni imela odgovora na njihov napad, ki so ga vodili Andris Celminš, Andraž Velkavrh in debitant v mariborskem dresu, Niko Medved. Ob koncu prvega polčasa so z najvišjo prednostjo +4 dobili Mariborčani z rezultatom 15:11.

Dobovčani so ob premoru zbistrili glave in drugi polčas ponovno dobro začeli. Obramba je delovala kot eno in tudi najizkušenejši igralci Branika niso našli rešitve. Domači so bili iznajdljivi v napadu in zadevali iz različnih pozicij, na drugi strani pa je Leben zaklenil svoja vrata in v 40. minuti z dvojno obrambo navdušil domače navijače. Gostje so bili kar 10 minut brez zadetka. Marklovim varovancem je nato v  42. minuti uspelo priti do izenačenja, rezultat je bil 17 : 17.  Izgledalo je že, da bo domačim uspel preobrat, nakar se je znova pokazala slika prvega polčasa. Dobovčani so v zadnjih 10 minutah izgubili koncentracijo, kar pa so Mariborčani dobro izkoristili in zvišali svojo prednost ter na koncu zmagali z rezultatom 28:23.

Oba vratarja sta prikazala dobro obrambo, domači Tilen Leben je zbral 11 obramb, na nasprotni strani pa je Marin Đurica zbral 10 obramb. Najboljši strelec domače ekipe je bil Lucian Bura, pri gostih pa Niko Medved.

Dorian Markušić, MRD Dobova: »Začeli smo dobro, obramba je bila na mestu. V drugi polovici prvega polčasa pa je njihov vratar branil nekaj naših »zicerjev«. Padla nam je samozavest in rezultat je pokazal svoje. Ampak mi smo mlada ekipa, čaka nas še veliko dela in vem da se bomo sestavili. V nadaljevanju nas čakata dve težki tekma ampak nihče ni nepremagljiv. Vsako tekmo gremo na vse ali nič, tudi danes smo šli vendar se žal ni izšlo. Borili smo se vendar nam ni uspelo, kaj pa bo naprej pa bomo videli. Absolutno pa bi se želel zahvaliti našim navijačem, ki so vedno tu za nas, nas podpirajo in so naš 8 igralec. Mi jih slišimo in to nam veliko pomeni«

Niko Medved, RK Branik Maribor: »Lepo je po tem pripravljalnem obdobju znova igrati prave tekme. Prva tekma v sezoni je zelo pomembna, vedeli smo da je v Dobovi vroč teren in tudi domačini so to pokazali saj so odlično začeli nocojšnjo tekmo. Mi smo začeli v krču vendar smo nato uspeli stvari postaviti na svoje mesto. Čestital pa bi domačinom za borbo in bučno podporo s tribun. V nadaljevanju nas čaka nekaj zelo težkih in pomembnih tekem, nanje se bomo resno pripravljali, kot smo se tudi na Dobovo. Vendar gremo tekmo po tekmo in naslednji tekmec je Koper.«

 

MRD Dobova : RK Branik Maribor 23:28(11:15)

 

MRD Dobova:Dular T., Markušić D. 4(1), Leben T. (11obramb), Kučič M. 1, Polutnik A., Humek L., Bura L. 5(2), Majić I. 1, Jazbec B. 3, Zavodnik D. 2, Krnc Ž., Šušnjara F. 2, Kunst M. 4, Sintič M. 1, Hotko I., Novak D.

Trener: Sandi Markl

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3/5

 

RK Branik Maribor:Đurica M. (10 obramb), Žabič S., Medved N. 9(4), Celminš A. 5, Marušič T., Štamic E., Sok T. 1, Šol Ž. 3, Simonič L., Jerenc F. 1, Velkavrh A. 4, Budja A., Jerebie J. E. 2, Golik M. 2, Buneta M. 1, Štumpfl U.

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 4/5

 

 

Prpravila: Larisa Vogrinc

FOTO: Larisa Vogrinc

Komentarji