Superpokalna lovorika prvič po letu 2007 ne gre v Celje

V dolenjski prestolnici smo nocoj spremljali superpokalno tekmo v kateri sta se za prvo letošnjo rokometno lovoriko pomerila lanska finalista Pokala Slovenije, novomeška Krka in gostje iz Celja. Slednji naslov superpokalnih prvakov osvajajo že od leta 2007 in so bili tudi nocoj absolutni favoriti.


Superpokalno tekmo so začeli rokometaši Celja Pivovarne Laško.V prvem polčasu smo videli hitro in agresivno igro. Več kot očitno je bilo, da se Novomeščani ne bodo kar tako predali, v obrambi so predstavljali kar trd oreh za celjske rokometaše. Več kot odličen pa je bil tudi domači vratar, Aleksandar Tomić, ki je že v prvem polčasu zbral 13 obramb, od tega je obranil kar 2 7-metrovki. Že v prvi minuti, je najprej obranil strel Malusu nakar so Celjani ulovili odbito žogo in znova napadli, vendar Tomić še ni bil pripravljen žoge spustiti za hrbet in znova odlično obranil. Najvišjo prednost v 1.polčasu smo videli v 20.minuti, ko so Celjani, z delnim izzidom 3:0, povedli za +3. Ampak se domači niso pustili in že v 24.minuti ponovno izenačili. Končni izzid prvega polčasa v dvorani Marof je bil 11 : 12 za RK Celje Pivovarno Laško.

V 2.polčasu smo videli kar nekaj napak v celjski obrambi, prav tako izgubljenih žog. Domači so odlično strnili v obrambi in že v 37.minuti tekme povedli za 2 zadetka. Vroča kri je bila prisotna tudi na celjski klopi. Celjski strateg, Branko Tamše, si je v 47.minuti tekme prislužil rumeni karton. Zadnjih 15 minut tekme je bilo v dvorani Marof izredno napetih. Obe ekipi sta v obrambi pristopile agresivneje, rezultat je bil ves čas izenačen. Nato pa je domačim le uspelo. V 59.minuti tekme je po slabi obrambi Aljaža Pajntarja,Krka povedla za 2 zadetka in tekma je bila praktično že odločena. Po dolgih letih je Slovenski Superpokal dvignila Krka. Končni rezultat v dvorani Marof je bil 23 : 22.

Več kot odlično se je na današnji superpokalni tekmi izkazal domači vratar, Aleksandar Tomić, ki je zbral kar 18 obramb. Klemen Ferlin je obranil 9 strelov. Najboljši strelec pri domačih je bil Jernej Papež, ki je zadel 8-krat, pri gostih sta bila najučinkovitejša Josip Šarac in Jan Jurečič.

Današnja tekma je bila za rokometaše MRK Krke vsekakor več kot odlična popotnica za začetek sezone. Novomeščane v nedeljo čaka prva domača tekma 1.NLB Leasing lige, ko v za zdaj nepremagano dvorano Marof, prihaja RD Riko Ribnica. Celjani imajo v 1.korgu prost vikend, saj je tekma z RD Koprom (Koprčani 9.9. namreč igrajo povratno tekmo pokala EHF proti Kadetten Scaffhausen)prestavljena na 17.oktober.

 

Aleksandar Tomić, MRK Krka: “Danes ni pomembno koliko obramb sem zbral na koncu, pomembno je, da smo danes mi zmagali. To je vsekakor najpomembnejša zmaga v zgodovini tega kluba. Seveda lahko tu omenim še, da je bilo v lanski sezoni pomembna zmaga tudi tista, ki nas je uvrstila v finale Pokala. Vsekakor pa je to danes trenutno za nas najpomembnejša zmaga in tekm. Teh občutkov se ne da opisati, upam, da bomo s takim tempom nadaljevali celotno prihajajočo sezono. Želimo si priti čim višje na lestvici 1.NLB Leasing lige, in vsekakor med najboljše 4 Pokala Slovenije. Pohvaliti moramo tudi samo publiko. Bilo jih je ogromno, vsi so nas spodbujali, upam, da bo tako celotno sezono.”

Branko Tamše, RK Celje Pivovarna Laško: “Z videnim sem negativno presenečen. Nasprotnika ne podcenjujemo, je bila pa sama tekma zelo neobičajna. Upam, da nas bo današnja tekma streznila in da bomo v sezono štartali odločnejše. Vedno sem govoril, da prijateljske tekme in turnirji so eno, vse drugo pa je, ko gre za res in to se bo pokazalo v državnem in evropskem prvenstvu. Igralci danes niso odigrali tako kot bi lahko, imamo še kar nekaj dela.”

 

MRK Krka: RK Celje Pivovarna Laško 23 : 22(11 : 12)

MRK Krka: Pavlin, Rašo 1, Bevec, Didovič 4, Okleščen 2, Pršina 3, Tomić, Irman, Jakše 5, Klemenčič, Rašo, Batagelj, Papež 8(2), Kukman, Winfidscher, Matko

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 2(3)

 

RK Celje Pivovarna Laško: Vujovič 1, Jurečič 4, Malus 1, Razgor 3(2), Marguč 1, Šarac 4, Grošelj 1, Nenadič, Panjtar, Ferlin, Kodrin 3(1), Horžen, Makuc 1, Anic 2, Dujshebaev, Bećiri 1

Trener: Branko Tamše

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(6)

 

Pripravili: Larisa Vogrinc in Manja Fišter

FOTO: Larisa Vogrinc

Komentarji