Predstavitev pred sezono: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Rokometašem SVIŠa se je z lansko odlično predstavo v 1. B slovenski rokometni ligi uspelo uvrstiti v elitni del moškega rokometnega tekmovanja, v 1. NLB Leasing ligo. Pot do vrha bo zanje vsekakor težka in trnjeva, ampak v SVIŠu so vsekakor pripravljeni na boj.


V novo sezono se je ekipi pridružilo nekaj novincev, in sicer iz sosednjega Trebnjega sta v Ivančno Gorico prišla desnokrilni igralec Rok Željko in vratar Nejc Vencelj. Iz aktualnega državnega podprvaka, RD Riko Ribnice, pa je v vrste SVIŠa pripotoval krožni napadalec Blaž Fink. Poleg vseh naštetih pa je vrste SVIŠa letos okrepil tudi levi zunanji igralec, ki prihaja iz ŠD Škofljice, Žan Grojzdek. Prva tekma prvenstva jih čaka 8. septembra, ko v Ivančno Gorico pride RK Trimo Trebnje.

Strokovnemu štabu pa se bo v letošni sezoni pridružil nekdanji vratar, ki je bil dolgoletni član kluba, Stane Zupančič. V prihajajoči sezoni bo skrbel za formo in treninge vratarjev. Poleg že vseh naštetih novincev, pa se bo članski izbrani vrsti pridružilo kar nekaj mlajših igralcev, ki so v prejšnji sezoni navduševali v mlajših selekcijah.

ODHODI: Slavko Erak (MRK Ljubljana), David Podržaj (posoja), Jaka Ferkulj (konec kariere)

PRIHODI: Blaž Fink (RD Riko Ribnica), Žan Grojzdek (ŠD Škofljica Pekarna Pečjak), Rok Željko (RK Trimo Trebnje), Nejc Vencelj (RK Trimo Trebnje)

Aleksander Polak, trener: “Čaka nas težka in zanimiva sezona v 1.NLB ligi. Zavedamo se kakovosti ekip, ki nastopajo v tekmovanju, na nas pa je da prve tekme pričakamo kar najbolje pripravljeni. Že prvo kolo nas čaka sosedski obračun proti RK Trimo Trebnje, kar bo vsekakor lepa uvertura v sezono. Pričakujem polno dvorano in pravo tekmo v kateri bodo lahko uživali tako navijači kot igralci. Osnovni cilj v prihajajoči sezoni si je izboriti obstanek med elito, za kar pa bomo morali dati svojih 100%, ob tem pa imeti tudi sreče s poškodbami. Želja je igrati všečen in hiter rokomet s poudarkom na čvrsti obrambi. Mislim da je naša ekipa sposobna doseči vse cilje in s tem zadovoljiti apetite naših navijačev.”

 

Pripravila: Manja Fišter

Komentarji