Koper našel zamenjavo za trenerja Vujovića

RD Koper, ki je v pretekli sezoni navduševal z mlado ekipo in trenerjem Veselinom Vujovićem, je po prekinitvi sodelovanja s slovenski selektorjem vendarle našel njegovo zamenjavo.


Na vroči stol glavnega trenerja obalnega prvoligaša bo sedel 48-letni rokometni trener Peter Mičović, ki prihaja iz domačega okolja. Mičović je svoje prve trenerske korake napravi v Izoli kot trener mlajših selekcij in kasneje na osnovni šoli v Ankaranu kot trener najmlajših selekcij, ki so igrale mini rokomet. Uspešno delo z mlajšimi selekcijami ga je pripeljalo tudi do mesta pomočnika trenerja kadetske reprezentance Slovenije, kjer je že sodeloval tudi z nekaterimi sedanjimi rokometaši Kopra. V sezoni 2009/2010 je dobil priložnost kot trener članske ženske ekipe iz Škofij v 1. B ligi. V zadnjih letih se je ustalil v Izoli kot trener večih selekcij in z njimi tudi dosegal lepe rezultate. “Zahvaljujem se upravi RD Koper za izkazano zaupanje. Obljubljam, da bom vložil vso energijo in znanje, da bomo priča uspešni sezoni. Igralcem želim nuditi vso potrebno podporo, da bodo pokazali svoj maksimum, z željo, da vsi skupaj zadovoljimo koprsko publiko, ki je dober poznavalec rokometne igre in zna ceniti borbenost ter kolektivno igro, kar je naš skupni cilj. Ob tej priliki bi se zahvalil RD Izola in ŽRK Izola, kjer sem nazadnje deloval kot trener mlajših selekcij,” so bile besede novega trenerja Kopra ob današnji predstavitvi.

Koprski predsednik Aljoša Bertok pa je o novem trenerju spregovoril naslednje: “V klubu smo in bomo tudi v prihodnje stavili predvsem na domače igralce. Veseli nas, da smo tudi trenerja dobili v lokalnem okolju. Po številnih pogovorih smo se odločili trenersko mesto članske ekipe zaupati Petru. Prepričal nas je s svojo energijo, željo, ambicioznostjo in poznavanjem naše ekipe. Prepričan sem, da bo priložnost maksimalno izkoristil. Cilji v prihodnji sezoni so visoki. V državnem prvenstvu bomo napadali najvišja mesta, v pokalnem tekmovanju uvrstitev na zaključni turnir. Ni še povsem jasno ali bomo v Evropi igrali v EHF CUP-u ali v Challenge CUP-u, vsekakor pa si želimo vsaj enega napredovanja. Pri tem je najpomembnejše, da vsi – tako uprava kot trener in igralci damo vse od sebe, da zastavljene cilje dosežemo. Če bo temu tako in kateri izmed ciljev ne bo dosežen, nič tragičnega, to je šport.”

 

Foto: RD Koper

Komentarji