Slovenke v osmini finala svetovnega prvenstva!

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je v ponedeljek, 2. julija, začela z nastopi na svetovnem prvenstvu na Madžarskem. Zadnjo tekmo rednega dela je Slovenija odigrala danes in si z zmago proti Kitajski zagotovila nastop v osmini finala.


Slovenke so prvenstvo odprle odlično, saj so z visoko zmago nad reprezentanco Čila letvico postavile zelo visoko. Zalomilo pa se je že na drugi tekmi proti Islandiji. Islandke so se izkazale za bistveno težje nasprotnice. Slovenke so sicer uspevale izenačevati, vendar je bil za poraz ključen prvi polčas.

Na tretji tekmi svetovnega prvenstva so varovanke Bojana Voglarja morale priznati premoč Korejkam. Že prvi polčas je pripadel nasprotnicam, ki so ga dobile s 15:11. Naše so po odmoru veliko bolje nadaljevale, vendar je za preobrat zmanjkalo časa.

Četrta tekma rednega dela je slovenska reprezentanca prav tako izgubila proti Rusinjam. Prvi polčas je bil zelo izenačen, a so nasprotnice na odmor odšle z golom prednosti (10:11). V nadaljevanju tekme Slovenke niso uspele preobrniti rezultata in izgubile s 24:27.

Zadnja tekma rednega dela je bila za Slovenke odločilna, saj bi si ob zmagi proti Kitajski zagotovile nastop v osmini finala. Že na začetku tekme se je videlo, da so Slovenke bolj motivirane in željne po igranju v osmini finala. Prvi polčas je tako pripadel Slovenkam, ki so ga dobile s 17 : 9. V drugem polčasu so Slovenke svojo predstavo samo še izboljšale in na koncu zasluženo zmagale z rezultatom 33 : 24.

Debrecen, 2. julija:
SLOVENIJA : ČILE 33 : 22 (16 : 8)

Debrecen, 3. julija:
ISLANDIJA : SLOVENIJA 24 : 22 (14 : 11)

Debrecen, 5. julija:
J. KOREJA : SLOVENIJA 24 : 21 (15 : 11)

Debrecen, 6. julija:
SLOVENIJA : RUSIJA 24 : 27 (10 : 11)

Debrecen, 8. julija:
SLOVENIJA : KITAJSKA 33 : 24 (17 : 9)

FOTO: RZS

Komentarji