RK Gorenje Velenje NE BO igral Seha lige!

Rokometni klub Gorenje Velenje v prihodnji sezoni ne bo nastopal v Ligi SEHA Gazprom so sporočili v klubu. V regionalnem tekmovanju je moštvo iz Šaleške doline nastopalo v zadnjih dveh sezonah, v katerih je osvojilo šesto in peto mesto.


Ose bodo v prihodnji sezoni nastopale v treh tekmovanjih – DP Slovenije, Pokal Slovenije in Pokal EHF. Za odpoved SEHA lige so se v klubu odločili zaradi omejene širine igralskega kadra. 

Rok Bizjak, direktor RK Gorenje Velenje je ob tem dejal: “V RK Gorenje Velenje želimo poudariti, da smo bili z organizacijo in nastopanjem v minulih dveh sezonah Lige SEHA Gazprom izjemno zadovoljni. Glavna sprememba, ki nam onemogoča vnovično sodelovanje z jesenjo prihaja v državnem prvenstvu. V Ligi NLB bomo namreč po sklepu združenja prvoligaških klubov, kateremu smo sami na seji nasprotovali, primorani odigrati 22 tekem več. S širino našega igralskega kadra je nerealno pričakovati, da bi lahko ob tako znatno povišanem številu tekem hkrati nastopali na štirih frontah. V želji, da bi bila sezona 2018/19 za naš klub kar se da uspešna, smo vodstvu lige na žalost morali sporočiti, da se Lige SEHA Gazprom  v novi sezoni ne moremo udeležiti. Slednja nam je v dveh sezonah prinesla precej pozitivnih izkušenj, zato upamo, da bomo lahko v prihodnosti v njej znova zaigrali.”

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: Jurij Kodrun / RK Gorenje Velenje

Komentarji