Celjani pripeljali zamenjavo za Mačkovška

V RK Celje Pivovarna Laško so poskrbeli za novo okrepitev, z bogatimi izkušnjami iz nemške Bundeslige in z osvojenim evropskim naslovom s Flensburgom. V knežje mesto prihaja Draško Nenadić, igralec, ki se najbolj znajde na levem zunanjem položaju.


Nenadić, ki v višino meri 202 centimetra, velja za odličnega obrambnega igralca, v Celje pa prihaja iz danskega Bjerringbro-Silkeborga. Do sedaj je v svoji karieri igral v RK Crvena Zvezda (2007-2010), BM Granollers (2010-2012), BM Guadalajara (2012-2013), SG Flensburg-Handewitt (2013-2015), HSV Hamburg (2015-2016), Fusche Berlin (2016-2017), Bjerringbro-Silkeborg (2017-2018).

Draško Nenadić: Izjemno vesel sem podpisa pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško in komaj čakam začetek zgodbe v Celju. Zadovoljen sem, ker prihajam v klub s tradicijo, ki ima vedno najvišje ambicije in zavedam se, da so cilji tega kluba vsako sezono visoko, najvišje postavljeni. Celje spremljam že od nekdaj, parkrat sem bil tudi nasprotnik, tako da imam o klubu veliko podatkov in vem kam prihajam. Prepričalo me je urejeno okolje, mlada ekipa in visoke ambicije, ki se ujemajo z mojo vizijo rokometa. Resda prihajam med mlade igralce, od mene so starejši samo Anić, Ferlin in Razgor, vendar v fantih se skriva izjemen potencial in skupaj ga bomo poizkušali razviti tudi na igrišču. Smo mlada ekipa, ki se bo vedno borila do konca. Zame je prihod v Celje nov začetek, željan sem dokazovanja in se že veselim igranja v Zlatorogu, kjer je vedno odlično vzdušje.” je ob podpisu pogodbe z RK Celje Pivovarna Laško povedal novi član državnih prvakov.

S klubom je podpisal enoletno pogodbo, z možnostjo podaljšanja z dodatno sezono.

Branko Tamše o novi okrepitvi: “ Draško je igralec s številnimi mednarodnimi izkušnjami, tako na reprezentančnem kot klubskem nivoju, kjer je leta 2014 postal evropski prvak s Flensburgom in imel ob tem v ekipi pomembno vlogo. Iskali smo igralca, ki lahko igra kvalitetno v obe smeri, tako napadalno kot obrambno, in vsi skupaj verjamemo, da smo ga z Draškom dobili. Bo eden izmed najbolj izkušenih mož v naši mladi ekipi.

Osebni podatki:
Ime in priimek: Draško Nenadić
Rojstni datum:  15.02.1990
Kraj rojstva: Beograd, Srbija
Višina/teža: 202cm / 103kg
Igralno mesto: Levi zunanji

KAKO BO IZGLEDALA CELJSKA EKIPA V PRIHODNJI SEZONI?
Vratarji: Klemen Ferlin, Aljaž Panjtar
Levo krilo: Tilen Kodrin, David Razgor (kapetan)
Levi zunanji: Daniel Dujshebaev, Draško Nenadić, Josip Šarac 
Srednji zunanji: Domen Makuc, Jaka Malus, Rok Ovniček 
Desni zunanji: Matic Grošelj, Branko Vujović
Desno krilo: Jan Jurečič, Gal Marguč
Krožni napadalec: Igor Anić, Kristian Bećiri, Kristjan Horžen

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK CPL

Komentarji