Koper z novim vratarjem

Po tem, ko se je v Kopru Thomasu Postogni v vratih pridružil Gašper Dobaj so Koprčani dobili novo moč na golu. Na primorsko se seli 22-letni Aleš Štavar.


Aleš Štavar je na primorskem že igral, saj je svojo kariero začel v Hrpeljah. Prav tako pa je igral tudi že v Kopru in sicer za njihovo kadetsko ekipo. Štavar se je preizkusil na številnih pozicijah, a mu je mesto vratarja najbolj odgovarjalo. “Pozicija vratarja mi je bila všeč od vedno, ampak ker sem igral za več starostnih kategorij, sem se želel preizkusiti tudi na drugih igralnih mestih. Vendar pa je bila pozicija vratarja tista, ki me je najbolj navdušila. Občudoval sem takratnega vratarja Mustafo Torlo in Blaža Vončino, ko sta še igrala pri Gold Clubu, verjetno sta ravno onadva pustila v meni velik pečat.”  je dejal Štavar.

OBČUTKI OB PRIHODU V KOPER

Novopečeni koprski vratar, ki je kot rečeno za Koprčane že igral sicer za mlajše selekcije se bo tokrat preizkusil še v članski konkurenci. Kaj je takoj po prestopu povedal Štavar“Klic trenerja Uroša Rapotca sem bil zelo vesel, zato tudi nisem dosti razmišljal o priložnosti, ki mi jo je ponudil. Za Koper sem se odločil, ker je to en tak klub, ki ima zdrave temelje, dela dobro z mladimi in upam, da bom tukaj dobil priložnost, da se dokažem in od tu naprej nadaljujem svojo športno pot. Navijačem obljubim, da bom na vsaki tekmi dal vse od sebe, da bom zbral čim več obramb in s tem pomagal ekipi do zmage in čim višje končne uvrstitve.” 

Aleš Štavar, ki je z nekaterimi igralci igral že v mlajših selekcijah tako nekatere soigralce že pozna. Priložnost sodelovanja pa je imel tudi z zdajšnjim trenerjem Urošom Rapotcem“Zame to predstavlja neko uganko, saj si ga nisem še predstavljal v trenerski vlogi. Ampak glede na to, da je bil zelo dober kapetan, ki je znal dobro motivirati svojo ekipo, menim, da mu tudi sama funkcija trenerja ni tuja,”  je za zaključek o svojem trenerju povedal Štavar.

CILJI ZA PRIHODNJO SEZONO

Cilji Koprčanov, ki so bili deležni kar nekaj menjav so za prihodnjo sezono zopet visoki. Štavar se kvalitete in mladosti svoje nove ekipe zaveda in cilja na čim višje uvrstitve. Za konec je Štavar še dodal:  “Vsekakor je s pomladitvijo ekipe Koper pridobil na dodatni kvaliteti. Priložnost bo dobila velika večina mladincev, kar pa je za tako rokometno šolo izredno pohvalno, saj s tem postaviš v ospredje svoje igralce.”

OSEBNA IZKAZNICA:
Ime in priimek: Aleš Štavar
Datum rojstva: 22.04.1997
Igralna pozicija: vratar
Višina: 185cm
Teža: 78kg
Številka dresa: 78
Dosedanji klubi: RK Hrpelje Kozina, RK Cimos Koper, RD Istrabenz plin Izola, ŠD Škofljica Pekarna Pečjak, RK Krim

Komentarji