Koper zmagovit v Mariboru

V dvorani Tabor, v Mariboru sta se pomerila RK Maribor Branik in RD Koper, ki je zadnje čase v vse boljši formi. Primorci so Mariborčanom prizadejali nov poraz, sami pa vpisali še tretjo zaporedno zmago z 19-29.


Rokometaši Kopra so v prvem polčasu hitro prevzeli pobudo. Med vratnicama so imeli razpoloženega Gašperja Dobaja, razpoloženi pa so bili tudi v napadu. Mariborčane je ovirala predvsem lastna neučinkovitost, kar nekaj sivih las pa jim je s sedmimi obrambami povzročil tudi Dobaj. Ob polčasu so torej gostje vodili s petimi zadetki prednosti (8-13).

V 42. minuti drugega polčasa so se rokometaši Branika nevarno približali (14-17), a je glavni trener Kopra, Uroš Rapotec pravočasno zahteval minuto odmora. Po trenerjevih dodatnih navodilih so Koprčani preko Tilna Sokoliča, Bora Breznikarja in Grege Krečiča prišli do treh zaporednih zadetkov in znova pobegnili domačim. Omenjeni trenutki so bili tudi edini, v katerih so domači vsaj nekoliko ogrozili favorizirane Koprčane, ki so v nadaljevanju polčasa brez težav narekovali tempo in tekmo pripeljali do mirnega zaključka (19-29).

Mariborčani tako ne najdejo poti iz rezultatske krize, saj razen na predzadnji tekmi, ko so remizirali proti Loki, ne morejo najti poti do uspeha. Rokometaši Kopra jesenski del zaključujejo z zmago in upajo, da bodo v prihodnjem letu konkurenčni tudi ekipam iz zgornjega dela lestvice.

RK MARIBOR BRANIK : RD KOPER 19:29 (8:13)
Velkavrh 6, Ranevski 4, Sok 3, Miličević 3, Jerenec 3, Budja 1; Sokolič 6, Krečič 5, Breznikar 4, Smolnik 3, Marić 2, Planinc 2, Makuc 1, Konjevič 1, Stopar 1, Moljk 1, Guček 1, Avsec 1, Žagar 1

 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

Foto: RD Koper

Komentarji