Za Dobovo zimski premor v pravem trenutku?

Rokometaši Dobove so na zadnji tekmi pred zimskim premorom gostili ekipo Slovenj Gradca. Dobovčani po dveh zaporednih porazih želijo na odmor oditi z zmago. Na drugi strani pa Slovenj Gradčani, ki so bili v zadnjem tednu dni dvakrat boljši od Izolanov. Enkrat v ligi in enkrat v pokalu.


Domačini so tekmo odprli bolje in si hitro priigrali dva gola prednosti (2:0). Slovenjgradčanov to ni zmedlo in so hitro ujeli rezultatski priključek  in celo povedli (4:5). Skozi celoten prvi polčas smo spremljali podoben rokomet kot v uvodnih minutah. Dobova je bežala Slovenj Gradec je rezultat lovil. Velikokrat je bil v prvem polčasu tudi rezultat izenačen, a na odmor so z rezultatsko prednostjo vseeno odšli domačini z dvema zadetkoma prednosti (15:13).

Tudi drugi polčas so bolje odprli gostitelji in prednosti hitro podvojili (18:14). S tem so v zgodnji fazi drugega dela igre prisilili gostujočega trenerja Sebastjana Soviča v minuto odmora. To je Slovenjgradčane podžgalo, saj so hitro ponovno ujeli priključek s tekmeci (20:19). Tu se niso ustavili in najprej rezultat izenačili (22:22), nato pa z golom Kenana Pajta še povedli. Od tu naprej smo spremljali igro gol za gol. Izjemno izenačen drugi polčas. Potem, ko so Slovenj Gradčani ujeli priključek si nobena izmed ekip ni priigrala višje prednosti. Na koncu se je vse skupaj končala poteku tekme primerno. Ekipi sta se razšli z delitvijo točk. Končni rezultat je bil 32:32. Za Dobovčane lahko rečemo, da premor prihaja ob pravem času, saj so v zadnjem času nekoliko padli v formi, medtem, ko so jo Slovenjgradčani kot vse kaže ujeli.

DOBOVA : SLOVENJ GRADEC 2011  32:32 (15:13)

Foto: MRD Dobova

Komentarji