Celjani tudi iz Novega mesta z zmago

V Novomeški dvorani Marof so bili rokometaši Krke pred tekmo samozavestni, da bodo Celjanom, kar se da otežilo delo na poti do nove zmage. Krka lahko motivacijo išče po zmagi na pokalni tekmi, saj jim v ligi v tem trenutku ne kaže najbolje.


Gostje so že v začetku tekme dali vedeti, da so v Novo mesto prišli po zmago. Hitro so si priigrali tri zadetke prednosti (0:3). Po nekaj izenačenih minutah pa so z s štirimi hitrimi goli gostje prešli v vodstvu s šestimi zadetki prednosti (5:11) in s tem prisilili domačega trenerja Romana Zarabca v minuto odmora. A tudi to ni domačinom nič pomagalo. Celjani so svojo prednost držali na šestih golih prednosti. Rezultat so nekoliko uspeli znižati šele ob zaključku polčasa. Zaostanek domačinov je tako iz šestih padel na tri zadetke (14:17).

Drugi polčas so z golom odprli domačini, a to priključka jim ni uspelo ujeti. Sicer so domačini prikazali dobro igro in bili večji del drugega polčasa v priključku z gosti nato pa so Celjani ponovno prestavili prestavo višje in zopet prišli na šest golov prednosti (21:27). Domačinom so v zaključku pošle moči in tako so rokometaši Celja svojo prednost lahko še povečevali. Ta je bila največja v 57. minuti, ko so po zadetku Domna Novaka vodili že za deset golov (27:37). Celjani bi lahko rekli, da so težje od pričakovanj prišli do nove zmage, čeprav rezultat tega ne prikazuje.Končni rezultat je bil 29:37.

Pri domačinih sta bila s 7 zadetki najučinkovitejša Andraž Kete in Jan Irman, za goste pa je največ golov in sicer 8 prispeval Josip Šarac.

KRKA : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:37 (14:17)
Kete in Irman po 7; Šarac 8, Kodrin 7

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji