Trebanjci suvereni na obali

Na obali smo spremljali dvoboj med Izolo in Trebnjem. Primorci, ki so imeli pred sezono visoke cilje, a jim prav nič ne gre po načrtu, saj so prikovani na dno lestvice. In na drugi strani Trebanjci, ki zasedajo visoko četrto mesto in se bodo po bolečem porazu proti Ribnici v samem zaključku tekme skušali vrniti na zmagovalna pota.


Po dokaj izenačenem začetku tekme, ko sta ekipi še lovili pravi ritem v tekmo se je kot prvim odprlo gostom. V 10. minuti so po zadetku Uroša Udoviča povedli že s štirimi goli prednosti (3:7). Čeprav so domačini hitro uspeli rezultat nekoliko znižat so Trebanjci v naslednjih dveh napadih ponovno prišli na prednost štirih zadetkov (5:9). S tem je bil domači strateg Fredi Radojkovič primoran vzeti minuto odmora. Njegovi varovanci tudi v nadaljevanju tekme niso našli recepta kako premagati gostujočega vratarja Aleksandra Tomića. Trebanjci so to počasi začeli izkoriščati in povečevati svojo prednost. Tako so na odmor odšli s prednostjo šestih golov (11:17).

V začetnih minutah drugega polčasa se ni zgodilo praktično nič. V prvih 8. minutah smo videli le dva zadetka, po enega na vsaki strani. Blestela sta oba vratarja: Luka Logar (Izola) in Aleksandar Tomić (Trebnje). Gostitelji so se poizkušali približati, a so bili v zaključku akcij premalo zbrani. To so Trebanjci začeli izkoriščati in tehtnico prevesiti sebi v prid. V 46. minuti so tako po zadetku Anžeta Dobovičnika povedli že z osmi goli prednosti (16:24). Pri tem pa se niso ustavili in tako je Gal Cirar nekaj minut kasneje prednost povišal na enajst zadetkov (17:28). Izolani so na vse načine skušali ublažiti poraz, a Trebanjci so bili enostavno premočni in na koncu slavili z razliko desetih golov (22:32).

Pri domačinih sta s 7 zadetki izstopala Matjaž Brumen in Spasoje Gačević, pri gostih pa je bil s 6 goli najučinkovitejši Anže Dobovičnik. Pri Trebanjcih pa se je s 14 obrambami izkazal Aleksandar Tomić.

BUTAN PLIN IZOLA : TRIMO TREBNJE 22:32 (11:17)
Brumen in Gačević po 7; Dobovičnik 6, Hamidović, Udović in Cirar po 5

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore


Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji