Koperčani zanesljivo premagali Slovenj Gradec

Koperčani so v domači dvorani premagali Slovenj Gradec z rezultatom 34-26. Že po uvodnih minutah so pokazali, da danes mislijo še kako resno, igrali so hitro v napadu in zanesljivo v obrambi, zmaga pa je ostala v domači areni Bonifika. 


Koper je tekmo odlično začel in po 10. minutah vodil kar z 6-0. Gostje na hitro igro niso imeli odgovora in Koper je zadeval praktično vse. Izjemno razpoložen je bil Staš Slatinek Jovičič, ki je v uvodu dosegel 3 od 6 zadetkov. Odlično je v uvodnih minutah branil Luka Logar, ki je imel do 10. minute na kontu 4 obrambe, prejel pa ni nobenega zadetka. Globoko v 10. minuti pa je Rok Cvetko končno zadel za Slovenj Gradec in prebil led. Koperčani so bili v napadu še naprej izjemno zanesljivi in so s precejšnjo lahkoto dosegali zadetke.

V 22. minuti je Dani Zugan zadel že za 14-7. Slovenj Gradec predvsem v obrambi ni imel nobenih rešitev za hitro Kopersko igro in protinapade. V 24. minuti je Jaroš Bulovič prejel izključitev, na drugi strani pa je Koper napravil serijo 3-0 in pobegnil na 17-8. Po 2 zadetkih Roka Marića in enega Dragana Pavlovića so polčas dobili z 20-11. Tudi v drugem delu je Koper nadaljeval z odlično igro v obrambi in hitrimi protinapadi, ter hitrimi zaključki napadov. Slovenj Gradec se je mučil, v 31. in 32. minuti pa dosegel 2 gola iz 7-metrov. V 39. minuti je Staš Slatinek Jovičič zadel za 25-16, na drugi strani pa sta Jaroš Bulovič in Vid Levc rezultat zmanjšala na 25-18.

Po minuti odmora je Koper spet zaigral odlično in z serijo 4-0 napravil ogromen korak k zmagi, ko je v 43. minuti zadel Tine Poklar za 29-18. V zadnjih minutah je bil nekoliko bolj razpoložen gostujoči vratar Gašper Dobaj, ki je nanizal nekaj zaporednih obramb, v napadu pa je bil odličen Aljoša Yankovskyy, ki je dosegel  zadnje tri zadetke za Slovenj Gradec, a Koper je tekmo zanesljivo dobil in slavil z 34-26.

Najbolj razpoložen pri domačih je bil Staš Slatinek Jovičič z 9 goli. Sledil mu je Tine Poklar z 7. Pri gostih je Rok Cvetko zadel 6-krat, Nemanja Živković pa 5-krat. Vratar Kopra Luka Logar je zbral 8 obramb, Rok Jelovčan jih je dodal 5. Gašper Dobaj je pri Slovenj Gradcu zbral 7 obramb.

RD Koper : RK Slovenj Gradec 2011 34:26(20:11) Jovičič 9, Poklar 7; Cvetko 6, Živković 5

FOTO: Tomaž Primožič/RD Koper

Komentarji