Še drugi debakel Ljubljane proti Velenju

Ljubljana je bila v domači dvorani na Kodeljevem daleč od presenečenja in želene revanše nad Velenjskimi favoriti. Ponovila se je zgodba s prvega kroga državnega prvenstva, le da je tokrat v mreži pristalo več okroglega usnja. 


Velenjčani so si takoj v začetku po treh uspešnih sedemmetrovkah Domna Tajnika in Kenana Pajta nabrali zavidljivo prednost (0:3). Strelski račun so v sedmi minuti le odprli tudi domači rokometaši, toda brez serije, ki bi vodila do izenačenja. Tovrstni preobrat jim je pridno preprečeval gostujoči vratar Aljaž Panjtar, ki je samo v prvem polčasu zbral osem obramb. V 18. minuti, ob rezultatu 10:15, je Bojan Čotar svoje varovance prvič sklical ob igrišče, a minuta odmora ni zalegla. Tilen Sokolič je s tremi neodgovorjenimi zadetki le še povišal vodstvo, Ose pa so do konca polčasa vodile že za deset (6:16).

Zgodba se v nadaljevanju ni spremenila. Velenje je zadevalo iz minuto v minuto, medtem ko Ljubljančanom ni uspelo odgrizniti od njihove prednosti. V 44. minuti je po golu Ibrahima Hesajljića ta narasla na 11, gostje pa se niso ustavili. Največ so vodili za 16 ob rezultatu 16:31, pet minut pred koncem pa je Ljubljana z devetnajstim zadetkom le presegla število doseženih golov s prvega medsebojnega obračuna uvodnega kroga. Takrat je bil rezultat 30:18. Tako eni kot drugi so še bolj prerešetali nasprotnikovo mrežo, a na koncu so visoko zmago znova odnesli Velenjčani (24:34). 

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji