Koprčani ostali še brez Nejca Poklarja

Kot smo že omenili, se je na sobotni tekmi poškodoval še eden izmed zunanjih igralecev RD Kopra, Nejc Poklar. Že v soboto je bil tudi pripeljan na izolski urgentni center, kjer so potrdili, da ima pretrgano Ahilovo tetivo.


Med tem, ko so Koprčani že ob začetku sezone sporočili, da odhaja na zahtevnejšo operacijo kolena njihov glavni atribut Uroš Rapotec, kasneje pa se je lažje poškodoval še glavni nosilec koprske igre, Aleks Vlah, so koprčani po sobotni tekmi proti RD Riko Ribnici ostali še brez Nejca Poklarja. Na sobotni tekmi 3.kroga 1.NLB lige se je koprski igralec Nejc Poklar lažje poškodoval. Kot pravi sam: “Začutil sem, da je nekaj počilo, takoj sem pomislil na Ahilovo tetivo.” Po takojšnji oskrbi klubskega fizioterapevta, Nicka Jurdana, so ga nato odpeljali v izolski urgentni center. Dežurni zdravnik je potrdil že omenjeno diagnozo – strgana Ahilova tetiva.

Nejc je včeraj uspešno prestal operacijo. Ahilovo tetivo so mu kirurgi izolske bolnišnice zašili. Sedaj ga čaka en mesec mirovanja, na nogi bo imel tudi mavec. Po popolnemu okrevanju ga čaka še fizioterapija – razgibavanje poškodovane noge. Če bo rehabilitacija potekala brez zapletov, lahko Nejca ponovno pričakujemo na igrišču v začetku februarja.

Koprčani so tako že na samem začetku sezone ostali kar brez treh igralcev. Kot smo že pisali, bo Uroš Rapotec odsoten celotno sezono, glavni nosilec koprske igre, Aleks Vlah, prav tako čaka na operacijo kolena. Vendar pa bo njegova rehabilitacija dosti krajša od Urošove. Aleksa lahko na igrišču ponovno pričakujemo po novem letu (seveda, če bo rehabilitacija potekala brez dodatnih zapletov). Koprčani so letošnjo sezono začeli zelo slabo. Po raburljivi prvi tekmi pohala EHF, ko so doma remizirali s švicarsko ekipo Kadetten Schaffhausen, nato pa v Švici izgubili, se je njihova evropska pravljica zaključila že v 1.krogu. Nato pa so v domačem prvenstvu popolnoma razočarali. Tekma 1.kroga proti Celju Pivovarni Laško je bila sicer prestavljena na 17.10., tekmo 2. kroga proti RK Maribor Braniku in tekmo 3.kroga proti RD Riko Ribnici pa so izgubili. Le kje lahko sedaj iščemo vzrok za tako slabo igro Koprčanov? Jih je mogoče izguba dveh glavnih atributov koprskega rokometa res tako oslabila ali sam razlog tiči kje drugje?

Nejc, tebi pa vsekakor želimo čimprejšnje okrevanje in hitro vrnitev na rokometna igrišča!

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RD Koper/ Matia Ščukovt

Komentarji