Članice začenjajo s pripravami na EP 2018

V Ljubljani se je danes zbrala ženska članska izbrana vrsta, ki bo v sklopu priprav na EP 2018 odigrala dve pripravljalni tekmi proti Srbiji.


Trener Uroš Bregar je na zbor povabil 20 igralk, med katerimi ni poškodovane Nataše Ljepoje, katero bo zamenjala novinka iz Mlinotesta Ajdovščine Taja Čajko. V sredo reprezentanco čaka prva prijateljska tekma proti Srbiji, ki bo odigrana ob 18. uri v Kočevju. Rokometna zveza se bo na tej tekmi zahvalila domačinki Sergeji Stefanišin – igralki z največ nastopi za reprezentanco.

Na svoj račun bodo prišle tudi druge nekdanje igralke, ki so dolga leta ponosno nosile slovenski dres. V soboto bo namreč ob 17. uri v celjski dvorani Golovec eksibicijska tekma z imenom Slovo legend, dve uri za tem sledi še druga pripravljalna tekma članic proti Srbiji. Slovenke bodo s to tekmo zaključile sklop priprav v septembru. V novembru pa jih čaka še zadnji ciklus priprav, v mesecu ko se začenja tudi EP v Franciji. Slovenke se bodo na prvenstvu pomerile proti Francozinjam, Črnogorkam in Rusinjam.

Selektor Slovenije, Uroš Bregar:
Odlično je, da bomo odigrali dve pripravljalni tekmi proti Srbiji, ki je močna reprezentanca, da bomo ta prvi del priprav opravili v Sloveniji in, da se bomo vmes še poslovili od nekdanjih igralk. Naš načrt je, da se uigramo in glede na to, da je na sredozemskih igrah manjkalo veliko število nosilk, ponovimo kombinatoriko ter raven obrambe, ki smo jo pokazali že proti Danski. Najbolj pomembno od vsega je, da bodo vse igralke ostale zdrave.“,

Kapetanka Slovenije, Ana Gros:
Dekleta se vedno znova veselimo zbora reprezentance, saj se po dolgem času spet vidimo in še posebej sladko je takrat, ko se pripravljamo na veliko tekmovanje, ki ga že nestrpno pričakujemo. Proti Srbiji, ki je zelo kakovosten tekmec, si želimo pokazati dobro igro ter obe tekmi dobro izkoristiti za uigravanje. Predvsem moramo, to ves čas poudarja tudi selektor, sestaviti dobro obrambo, v napadu pa nato izgubljati čim manj žog in dodelati podrobnosti.

ČLANICE, PRIPRAVLJALNI TEKMI

Kočevje, sreda 26. septembra, 18.00
SLOVENIJA : SRBIJA

Celje (dvorana Golovec), sobota, 29. septembra, 17.00
SLOVO LEGEND

Ob 19.00:
SLOVENIJA : SRBIJA

SEZNAM IGRALK:
Ana Abina, Nives Ahlin, Ines Amon, Polona Barič, Aneja Beganović, Taja Čajko, Teja Ferfolja, Ana Gros, Eleonora Kodele, Alja Koren, Karmen Korenič, Lea Krajnc, Tamara Mavsar, Jasmina Pišek, Tjaša Stanko, Maja Vojnović, Hana Vučko, Nina Žabjek, Branka Zec, Nina Zulić

STROKOVNI ŠTAB:
Uroš Bregar – selektor
Salvador Kranjčič – pomočnik selektorja
Branka Jovanović – trenerka vratark
Gregor Sobočan – kondicijski trener
Andraž Smolej – maser
Matej Ličen – maser
Goran Cvijič – generalni sekretar
Anja Frešer –  vodja reprezentance
Anže Blažič – predstavnik za odnose z javnostmi

FOTO: RZS

Komentarji