Parižani premočni za Celjane

Celjski rokometaši so se po uvodnem porazu proti Skjernu v prvem krogu lige prvakov odpravili na prvo gostovanje v Pariz. Edini slovenski predstavnik v tem tekmovanju je pokazal, da se lahko kosa tudi z največjimi evropskimi velikani. Na koncu je do izraza prišla individualna kvaliteta Parižanov in domačini so zasluženo prišli do zmage.


Gostje iz Slovenije so tekmo začeli odločno in brez strahu. Vse do 5. minute so Celjani parirali Parizu, nato pa so Francozi stopili na plin in začeli izkoriščati svoje individualne kvalitete. Celjski rokometaši so s svojo kolektivno igro skušali loviti tekmeca in ga tudi ujeli. V 18. minuti je trener Celja Branko Tamše vzel minuto odmora in Celjani so hitro dvignili tempo igre in nadoknadili zaostanek z delnim rezultatom 3 : 0 (11 : 9). Pritisk Celjanov je prisilil domačega stratega Raula Gonzaleza, da je posegel po minuti odmora. Do konca polčasa so celjski rokometaši napravili veliko napad v napadu in kljub izjmeno razpoloženim vratarjem Klemnom Ferlinom na odmor odšli z zaostankom 17 : 12.

V drugem polčasu pa popolnoma drugačna slika Celjanov. Že na začetku drugega polčasa so domačini prevzeli pobudo in povedli z visoko razliko (19 : 12). Celjani so se v 35. minuti uspeli približati na 4 gole zaostanka (20 : 16), a so domačini kmalu spet povedli za 7. V zadnjih 10 minutah pa Celjani niso uspeli priti do zadetka in upanja za preobrat je bilo konec. Na koncu so se zmage veselili igralci PSG-ja, ki so tekmo dobili s 33 : 21. Najboljši strelec Celjanov je bil Draško Nenadić, ki je zadel 5-krat.

Celjane naslednji vikend čaka druga domača tekma lige prvakov. Nasproti jim bo stal aktualni nemški prvak Flensburg. Tekma bo na sporedu v nedeljo, 30. septembra ob 17.00 v Zlatorogu.

LIGA PRVAKOV, 2. KROG:

Paris Saint-Germain HB : RK Celje Pivovarna Laško 33 : 21 (17 : 12)

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško Twitter

Komentarji