Koprčani ponovno izgubili: po Rapotcu poškodovana še Vlah in Poklar

Danes je bila odigrana tekma 3.kroga 1. NLB Leasing lige. V Areno Bonifiko je prišla ekipa RD Rika Ribnice. Ribnica je bila v letošnji sezoni deležna kar nekaj sprememb na igralskem področju, med tem, ko so v Kopru zamenjali zgolj trenerja in vratarja. Koprska izbrana vrsta do sedaj še ni pokazala neke prave igre, tudi Ribnica se še ni uspela popolnoma dokazati. Danes smo vsekakor lahko pričakovali trd boj.


Koprčani danes ponovno niso mogli računati na Aleksa Vlaha. Kot smo že omenili, si je Aleks pred časom poškodoval koleno. Izkazalo se je, da poškodba le ni tako nedolžna in ga v prihodnjih mesecih čaka lažja operacija miniskusa. Koliko dolga bo sama rehabilitacija, pa še ni znano. Prav tako pa na današnji tekmi Koprčani niso mogli računati niti na Nejca Planinca, ki prav tako okreva po lažji poškodbi.

1.polčas so Koprčani začeli dobro v obrambi, odlično pa se je izkazal tudi Thomas Postogna, saj je obranil kar nekaj ključnih strelov. Nato pa so Koprčani začeli popuščati, kar pa so Ribničani zelo dobro izkoristili. V 11.minuti tekme je bil rezultat v Bonifiki izenače, 3 : 3. Nato pa so se na koprski strani začele nepotrebne napake, kar so gostje odlično izkoristili in že v 20.minuti tekme povedli za 4 zadetke, 5 : 9. Napake v napadu in obrambi so se samo še nadaljevale, vendar pa se je Koprčanom do konca 1.polčasa vseeno uspelo približati na 2 zadetka zaostanka. Rezultat ob polčasu je bil 11 : 13. Na samem začetku polčasa pa se je lažje poškodoval tudi Nejc Poklar. Dobil je udarec v nogo, končne diagnoze iz urgentnega centra še niso potrdili.

2.polčas je upravičeno deležen vsake kritike. Igra Koprčanov je bila popolnoma brez volje in neke želje po sami zmagi. Med tem, ko pa so Ribničani zagnano in agresivno igrali še naprej. Napake v koprskem napadu in obrambi so se samo še stopnjevale, gostje pa so to zelo dobro izkoristili. Koprčani so imeli kar nekaj lepih priložnosti za hitre protinapade, ki pa jih niso znali izkoristiti. V 2.polčasu se je razbranil tudi gostujoči vratar Njebojša Bojić. V 47.minuti tekme je bila tekma že odločena, zaostanek je bil že tako visok, da Koprčani niso več videli izhoda iz te zagate, 17 : 25. Koncentracija je padala, obramba ni več sodelovala. Vendar pa so začeli popuščati tudi gostje, zato so se domači le uspeli približati. Končni rezultat v Bonifiki je bil 26 : 29.

Koprčane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RK Velenju Gorenje, Ribničani pa bodo gostili aktualne državne prvake, RK Celje Pivovarno Laško.

 

Peter Mičović, RD Koper: “Ribnica nas je nadigrala v vseh segmentih igre in zasluženo zmagala. Rešitve smo iskali celo tekmo, vendar jih nismo našli. Na treningih uvajamo določene novosti, katere so igralci na igrišču tudi pokazati, kar pa jim v celoti ni uspelo. V igro se je naselila nervoza, ki je tudi bila vzrok za številne napake, ki smo jih naredili.”

Siniša Markota, RD Riko Ribnica: “Vsaka tekma med Koprom in Ribnico se začne nervozno, zato smo tudi v 1.polčasu videli toliko malo golov. V 2.polčasu je bila naša igra dosti boljša, pri Koprčanih pa je nekoliko popustila. Takrat smo imeli priložnost, da povedemo, kar nam je tudi uspelo. Problem naše ekipe pa je tudi to, ko povedemo za več golov, nato prehitro popustimo, kar se tudi vidi pri končen rezultatu. Vsekakor pa smo danes bili boljši od domače ekipe in tudi zasluženo zmagali.”

 

RD Koper : RD Riko Ribnica 26 : 29 (11 : 13)

 

RD Koper: Haseljić, Dolenc, Grzentič 6, Krečič 4, Matijašević 1, Kocjančič, Poklar, Postogna, Moljk, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček 3, Zugan 1, Marić 2, Stopar, Bartkovič 6(4)

Trener: Peter Mičovič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(6)

RD Riko Ribnica: Bojić, Strmljan 7, Horvat 2, Vujačić 6, Glavan, Žagar, Knavs 2, Pahulje, Lešek, Nosan B. 1, Kovačič 2, Pucelj 2, Tomšič, Nosan M., Setnikar 7(1), Košmrlj

Trener: Siniša Markota

Izključitve: 12minut

7-metrovke: 1(2)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt

Komentarji