Zaslužena zmaga Loke

Po obetavnem začetku sezone, ko so rokometaši SVIŠa popolnoma nadigrali sosednjo ekipo iz Trebnjega, nato pa v Hrastniku izgubili, jih je v 3.krogu državnega prvenstva čakal obračun z RD Urbanscape Loko. Škofjeločani pa so se na svoji 1.tekmi kar namučili proti kolegom iz Hrastnika, na 2. pa proti aktualnim državnim prvakom niso imeli nekih velikih možnosti. Oba današnja nasprotnika imata vknjižen po en poraz in eno zmago, zato smo vsekakor lahko pričakovali trd boj za novi dve točki v prvenstvu.


 V Ivančni Gorici je bila tekma vse do 13.minute dokaj izenačena. Ekipi sta si izmenjavali gole, obe ekipi sta odlično strnili v obrambi in v napadu tudi nismo videli večjih napak. Nato pa so gostje iz Škofje Loke, po delnem izzidu 6 : 0, v 20.minuti tekme, ob zadetku Grege Jamnika, visoko povedli, 6 : 12. Gostom je igra gladko stekla, domači pa niso uspeli najti pravega odgovora na natančno in hitro igro gostujoče ekipe. Poskušali so z različnimi akcijami, Aleksander Polak, se je v 23.minuti tekme odločil celo za menjavo vratarja, Domna Škorca je zamenjal Nejc Vencelj, ampak se jim je uspelo do izteka polčasa približati le na 4 gole zaostanka. Ob polčasu je bil rezultat v dvorani osnovne šole Stična 13 : 17 za goste iz Škofje Loke.

V 2.polčasu so domači malo zavihali rokave in se do 38.minute, zadel je Luka Zafran, uspeli približati na 2 zadetka zaostanka. Vendar pa so bile Škofjeločani več kot odlično razpoloženi in so še naprej narekovali tempo igre. Gostom je v 40.minuti uspelo svojo prednost povečati na 5 zadetkov, ki pa so jo tudi uspešno držali še naprej. Škofjeločani so odlično strnili v obrambi in bili natančni v samem napadu. V 53.minuti tekme so ponovno povedli za +7, to prednost pa so do konca tekme odlično držali ter tudi zasluženo slavili. Tekma se je končala s slavjem Škofjeločanov, rezultat v Ivančni Gorici pa je bil 26 : 34.

Pri domačih sta bila najuspešnejša Simon Stopar, zadel je 7-krat, in Luka Zafran, zadel je 6-krat. Pri gostih pa sta bila najbolj natančna Matija Vrbinc, z 9 zadetki, in Grega Jamnik, s 7 zadetki.

V naslednjem korgu rokometaše SVIŠa ponovno čaka domača tekma. Tokrat pride v Ivančno Gorico RK Jeruzalem Ormož. Škofjeločani bodo prav tako odigrali domačo tekmo proti RK Maribor Branik.

 

Matej Košir, RK SVIŠ Ivančna Gorica: “Začeli smo dobro, a nato napravili preveč napak v napadu, obenem pa smo se pustili  preveč prekinjati v naših napadih, izgubljali smo žoge in ekipa kot je Urbanscape Loka, to seveda zna hitro izkoristiti. Ima odličen protinapad in s tem nas je uničila. Do konca se nismo uspeli pobrati in Ločani so zasluženo zmagali.”

 Robert Beguš, RD Urbanscape Loka: “Na tekmo smo se dobro pripravili in zasluženo zmagali. Pohvalil bi odlično vzdušje v dvorani, ob katerem je težko igrati slabo.”

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Urbanscape Loka 26 : 34 (13 : 17)

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Tekavec, Knez 3, Zafran 6, Fink 4, Grojzdek 4(2), Hrovat, Stopar 7(4), Škorc, Košir 1, Pirnat, Struna, Krabonja, Željko, Vencelj, Bučar, Košir 1

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 6(8)

 

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 9, Šibanc 1, Gartner, Dolenec 1, Krivic, Jamnik 7, Jesenko M., Juričan, Pipp 3, Bergant 4, Jesenko A. 3, Bogdanič-Jenko, Plestenjak, Klemenčič, Dobaj, Marinović

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji