Uspešni tudi Velenjčani in Ormožani

V 3.krogu 1.NLB lige sta bili do sedaj odigrani še dve tekmi. MRD Dobova je gostila velenjske ose, vinarji pa so pozdravili novince v ligi, RK Dol TKI Hrastnik. Dobovčani, po odigranih dveh tekmah, še niso vknjižili zmage, med tem, ko so Velenjčani do sedaj zabeležili en poraz in eno zmago. Na drugi strani pa so Ormožani že na 1.tekmi sezone presenetili velenjske ose in zasluženo slavili, nato pa v Trebnjem izgubili. Dolani pa so do sedaj pokazali presenetljivo dobro predstavo. V 1.krogu so namučili Škofjeločane, v 2. pa popolnoma nadigrali rokometaše SVIŠa.


 V Dobovi se je polčas začel zelo izenačeno. Kot smo pri Dobovčanih že navajeni, so že na samem začetku odlično strnili v obrambi in bili natančni v samem napadu. Velenjske ose so poskušale ta tempo držati, kar jim je tudi zelo dobro uspevalo. Nato pa je v 19.minuti koncentracija Dobovčanom počasi začela popuščati. Gostje so to zelo dobro izkoristili in povedli za 2 zadetka, zadel je Aleks Kavčič. Svojo minimalno prednost so uspešno držali vse do konca 1.polčasa. Ob polčasu je bil v Dobovi rezultat 14 : 17 za Velenje.

V 2.polčasu so nadzor nad igro prevzeli gostje. Videli smo kar nekaj napak v napadu Dobovčanov, kar so gostje znali odlično izkoristiti. V igro Dobovčanov se je naselilo nekja nervoze, gostom pa je v tem trenutku supelo ohraniti mirno kri in v 47.minuti povesti za 6 zadetkov. Za najvišje vodstvo na tekmi je ponovno zadel Aleks Kavčič, 19 : 25. Domači strateg, Aleksnader Markl, je bil primoran vzeti minuto odmora ter pomiriti svoje varovance. Dobovčani so se v igro sicer vrnili zbrano, ampak je bil zaostanek žal prevelik, da bi še lahko videli kakšen rezultatski preobrat. Do konca tekme jim je uspelo svoj zaostanek znižati na 2 gola zaostanka. Končni rezultat v Dobovi je bil 28 : 30 za RK Gorenje Velenje.

Pri domačih je bil ponovno najuspešnejši Dorian Markušić, ki je zadel kar 12-krat. Pri gostih pa sta bila najuspešnejša Matic Verdinek, z 11 zadetki, in Aleks Kavčič,z 10 zadetki.

V naslednjem krogu Dobovčane čaka gostovanje pri RK Trimo Trebnje, Velenjčani pa bodo v Rdeči dvorani gostili RD Koper.

 

V Ormožu so tekmo odlično začeli domači rokometaši. Že na samem začetku tekme smo videli agresiven pristop Ormožanov v sami obrambi, kar pa jih je tudi stalo najstrožje kazni. Vendar pa je bil odlično pripravljen domači vratar Tomislav Balent. Domači so narekovali celoten tempo igre in že v 23.minuti tekme povedli za 6 zadetkov, zadel je Jure Kocbek. Svojo prednost so uspešno držali do konca polčasa, ko so na zaslužen odmor odšli s prednostjo 4 zadetkov. Rezultat ob polčasu je bil 11 : 7 za domače rokometaše.

Začetek 2.polčasa je bil vsekakor na strani domačih rokometašev. Nato pa so Dolani, po delnem izzidu 4 : 0, v 44.minuti tekme, ob zadetku Luke Koprivca, izenačili, 14 : 14. Napetost je naraščala vse do 53.minute tekme, ko je semafor ponovno pokazal izenačenje, 19 : 19. Nato pa so domači rokometaši prestavili v višjo prestavo in po delnem izzidu 4 : 0, v 57.minuti tekme vodili za 4 zadetke, 23 : 19. Gostje svojega zaostanka niso mogli več nadoknadili, na koncu jim ga je uspelo znižati le na 2 zadetka. V Ormožu so po razburljivem 2.polčasu zasluženo slavili domači rokometaši. Rezultat je bil 24 : 22.

Pri domačih so bili najuspešnejši Bojan Čudič, zadel je 5-krat, David Bogadi in Rok Žuran, oba s 4 zadetki. Pri gostih pa sta bila strelsko najbolj razpoložena Klemen Brilej in Domen Hribšek, oba s 6 zadetki.

Ormožane v naslednjem krogu čaka gostovanje pri RK SVIŠ Ivančna Gorica, Dolani pa bodo v domači dvorani gostili rokometaše novomeške Krke.

 

Matej Kučić, MRD Dobova: “Prvi polčas smo relativno dobro začeli, držali rezultat, vendar so nam ob polčasu gostje pobegnili na tri gole razlike. V drugem polčasu se je nato ta še večala in morali smo loviti razliko šestih zadetkoc. Žal nam je na koncu zmanjkalo časa. Zagotovo so svetle točke naše igre tako v obrambi kot tudi v napadu, žal pa danes nismo iskoristili napada z igralcem več in nismo zadeli doličenih “zicerjev”. Tekmeci so bili boljši, izkoristili so obrambe svojega vratarja in razvili tranzicijo v protinapad in tudi zadeli.”

 Aleks Kavčič, RK Gorenje Velenje: “Tekma je bila težka, kar smo vedeli že pred prihodom v Dobovo, kjer nikoli ni lahko gostovati. Ni šlo vse po naših načrtih, tudi ob koncu tekme ne. Ob začetku drugega polčasa smo si priigrali prednost, ki nam je, kljub slabši igri ob koncu, pomagala do zmage. Dobili smo prvo tekmo v gosteh, in osvojili novi dve točki. Zdaj nas v petek znova čaka težka tekma doma proti ekipi Kopra.”

 

MRD Dobova : RK Gorenje Velenje 28 : 30 (14 : 17)

 

MRD Dobova: Dular, Markušić 12(4), Rožman, Leben, Kučič 2, Polutnik, Bura 3, Majić 2, Jazbec 1, Zavodnik 2, Krnc, Šušnjara, Kunst 5, Sintič, Hotko, Novak 1

Trener: Aleksander Markl

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 4(4)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 3, Špelić 1, Matanović 1, Logar, Stojnič, Vujović, Miklavčič 1, Banfro, Drobež, Verdinek 11, Grmšek, Taletovič, Kavčič M. 3, Kavčič A. 10

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 8(10)

 

RK Jeruzalem Ormož : RK Dol TKI Hrastnik 24 : 22 (11 : 7)

 

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Bogadi 4, Horvat, Čudič 5(3), Firšt-Šeruga, Žuran 4, Hebar G., Hebar M. 2, Šulek T. 1, Kocbek 2, Balent, Niedorfer, Ozmec, Mesarić, Vujović, Ciglar

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 3(3)

Diskvalifikacija: Dominik Ozmec

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 6, Klepej 3, Grušovnik 1, Zore, Nunčič, Pintar, Bauerheim, Gospodarič 1, Hribšek 6(3), Blagotinšek, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Koprivc 3

Trener: Aleš Sirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(5)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Loriana Bogovič

Komentarji