V derbiju kroga 1.B lige neodločeno

Na Ptuju sta se v derbiju kroga 1.B lige pomerila RK Drava in RD Butan plin Izola. Rezultat je bil 24:24.


V izenačenem prvem polčasu je bil rezultat do 5:5 v 13. minuti vedno izenačen. Takrat so rokometaši Izole naredili delni izid 0:3 in povedli 5:8. Domači igralci so odgovorili z isto mero in v 24. minuti izenačili na 8:8. Do konca polčasa je vsaka ekipa zadela še po enkrat in rezultat polčasa je bil 9:9.

Tudi v drugem polčasu sta se ekipi izmenjevali v vodstvu in do rezultata 16:16 v 42. minuti je bil rezultat kar 6-krat izenačen. V 44. minuti do gostje ponovno pobegnili na +2. Vendar je bilo 2. minuti kasneje ponovno izenačeno. V 52. minuti so domači ponovno povedli (do takrat so vedno lovili vodstvo Izolanov) in do konca tekme sta ekipi zadevali izmenično. Gostje so še izenačili v predzadnji minuti. Po minuti odmora domačega trenerja Vujoviča v zadnji minuti so domači imeli še strel iz 7metrovke, ki pa ga Sivka, ki je bil najboljši strelec domače ekipe, zrešil. Neodločen izid 24:24 je še najbolj pravičen rezultat glede na prikazano na igrišču.

Pri Dravi je 24 zadetkov doseglo samo 6 igralcev, pri Izoli pa 7 igralcev. Pri domačih je Sivka dosegel 8, pri gostih pa Brumen 8 zadetkov. Pri gostih se je izkazal vratar Husić s 13 obrambami.

RK Drava – RD Butan plin Izola 24:24 (9:9)
Dvorana Ljudski vrt, gledalcev: 100, sodnika: Žiga Burič in Anton Lovrič.

RK Drava: Belec 5 obr., Žuran S. 2 obr., Sivka 8, Stopar 5, Groblenik 4, Hrupič 4, Zupanc 2, Žuran M. 1, Reisman, Gregorc, Rožman, Bedrač, Koštomaj, Žunič, Bračič, Krabonja
Trener: Vladimir Vujovič

RD Butan plin Izola: Husić 13 obr, Gregorič, Brumen 7, Božič 6, Poberaj 5, Gašperšič 2, Jurič 2, Beganovič, Redžič 1, Smej, Poles, Zorič Stepančič, Peharc König, Čolić, Nikolič.
Trener: Fredi Radojkovič

7metrovke: RK Drava 4/5, RD Butan plin Izola 3/3

Izključitve: RK Drava 4 minute, RD Butan plin Izola 8 minut

Foto: Facebook stran RK Drava Ptuj

Komentarji