Koprčani slavili v Novem mestu

Rokometaši Kopra so po šok terapiji, ko jih je zapustil trener Bojan Čotar gostovali v Novem mestu pri Krki. Stanje ne lestvici je bilo pred samim srečanjem nekoliko presenetljivo, saj je Krka z dvema zmagama zasedala mesto na sredini lestvice, Koper pa je bil na predzadnjem mestu. Današnja tekma se je na koncu vendarle razpletla v korist Primorcev, ki so tekmo dobili s 26-31. 


Tekma se je pričela izenačeno, nobeno od moštev si uvodoma ni priigralo večje pobude in prednosti. Vodstvo sta si moštvi izmenjavali vse do 23. minute, ko so Koprčani nekoliko stopili na plin. S tremi zaporednimi zadetki so prišli do prednosti z 8-11. Prednost +3 so gostje zadržali tudi ob polčasu, ko je semafor kazal 11-14. Izid polčasa je z golom iz sedemmetrovke postavil Matevž Žagar.

V drugem polčasu so gostje še nadgradili prednosti, so si jo priigrali v prvem delu igre. Zelo razpoložen je bil Matevž Žagar, ki je nizal zadetek za zadetkom in prednost gostov iz Obale je kaj kmalu znašala še +8 (13-21). Od tega trenutka dalje je srečanje postalo manj zanimivo, saj se Novomeščani več niso uspeli približati in ogroziti zmage Kopra. Koprčani so priigrano prednost mirno zadržali do zaključka tekma.

Daleč najboljši posameznik srečanja je bil z 12 goli Žagar, za Krko pa jih je 9 zabil Uroš Knavs.

Foto: Gašper Simonič

Komentarji