Koprčani z zmago in porazom iz Ferlacha

V pripravljalnem obdobju so se Koprčani udeležili mednarodnega turnirja v avstrijskem Ferlachu. Pomerili so se z domačo ekipo SC Ferlach in hrvaško RK Dubravo iz Zagreba. Naslednja pripravljalna tekma jih čaka že v sredo, 21. 8., ko bodo v koprsko Bonifiko pripotovali prvobeligaši iz MRK Ljubljana. 


SC Ferlach (AT) : RD Koper

Tekmo so Koprčani dobro začeli in si takoj priigrali dva zadetka prednosti (10. min, 4 : 2). Vendar so domačini z nekaj lahkimi zadetki iz protinapadov hitro obrnili rezultat sebi v prid (17. min, 6:7). Prednost enega ali dveh zadetkov so domači držali skozi celoten prvi polčas, ki se je končal z rezultatom 12:13.

Prve minute drugega polčasa so spet prinesle izenačeno igro, saj je bil še v 15. minuti nadaljevanja rezultat poravnan na 17:17. Nato je sledil padec v naši igri, kar je domača ekipa izkoristila z delnim rezultatom 11:5 ter pripeljala tekmo mirno do konca – končni rezultat 22:28.

Potrebno je omeniti, da so Koprčani zaradi manjših poškodb iz preventivnih vzrokov celoten turnir odigrali brez Roka Marića, Matevža Žagarja in Nejca Planinca.

RD Koper : RK Dubrava (CRO)

Drugo tekmo na turnirju so bolje začeli nasprotniki iz Zagreba, ki so s trdo igro v obrambi uspešno prekinjali napadalne akcije Kopra, kar je tudi pripeljalo do zaostanka v začetnih minutah prvega dela (14. min, 5 : 8). Nadaljevanje Koprčanov je bilo nato veliko boljše, saj so s hitro in kombinatorno igro do konca polčasa uspeli zaostanek skoraj izničiti. Na odmor so odšli z zadetkom zaostanka, 11 : 12.

Drugi del pa so Slovenci odprli veliko boljše kot prvi polčas. Z delnim rezultatom 5 : 2 so v prvih desetih minutah povsem preobrnili potek tekme. Varno prednost treh oz. štirih zadetkov so držali vse do konca in tekma se je končala z rezultatom 25 : 23 za koprske rokometaše.

 

FOTO: RD Koper

Komentarji