Koprčani z zmago nad Slovanom skočili na 6. mesto

V okviru 14. kroga lige NLB sta se v Kopru pomerila domači RD Koper in gostujoči LL Grosist Slovan iz Ljubljane. Po vodstvu Kopra s 6 zadetki prednosti po prvem delu, je Slovan v zaključku zaigral bolje, vendar domačini so se veselili zmage z rezultatom 32-29.


Tekmo so bolje odprli gostje, razpoložen pa je bil Marino Gabrieri, ki je dosegel uvodna zadetka za Slovan. V 6. minuti je prednost gostov znašala 2 zadetka. Nato so se prebudili tudi domačini in v 13. minuti povedli s tremi zadetki razlike, ko je zadel Bor Breznikar. V zadnjih minutah prvega polčasa sta bila pri domačih izjemno razpoložena Andraž Makuc in Andraž Kete. Domači so v 25. minuti povedli že s sedmimi zadetki prednosti. Prvi polčas se je končal z 20-14 v prid domačinom.

Drugi del so dobro začeli gostje, posebaj razpoložen pa je bil Aleksa Tufegdžić, ki je zadeval kot za šalo, uspešen pa je bil tudi iz sedmih metrov. V 38. minuti so se gostje približali le na 3 zadetke zaostanka, nato pa sta Saš Serdinšek Ekart in Robert Sankovič prejela dvominutno izključitev, kar so domačini spretno izkoristili in si spet povečali prednost. Toda gostje se na krilih Tufegdžića niso dali in spet nekoliko znižali zaostanek. V 51. minuti so po dveh zaporednih zadetkih vročega Tufegdžića gostje zmanjšali na 2 zadetka zaostanka, kaj več pa jim ni uspelo in Koper se je veselil zaslužene zmage z rezultatom 32-29. Pri domačinih je 6 zadetkov dosegel Bor Breznikar, pri gostih pa je kar 15 zadetkov v mrežo Kopra pospravil Aleksa Tufegdžić.

FOTO: RD Koper

Komentarji