Korona ga je zdelala, še zdaj čuti bolečino v pljučih

Veliki up Celja in slovenske rokometne reprezentance se je po tednu dni priprav v slovenski reprezentanci in desetih dneh v karanteni zaradi okužbe s COVID-19 vrnil na treninge v prestolnico slovenskega rokometa. Slovenski reprezentant s črnogorskimi koreninami je bolezen sicer pozdravil, a posledice so ostale.


Koronavirus lahko na človeka vpliva smrtonostno, lahko pa je povsem nedolžen. Miljan Vujović je na lastni koži izkusil moč virusa in občutil njegove posledice. Virus je sicer prebolel, a posledice še vedno čuti: “Sredi tedna sem se vrnil na treninge, še vedno pa se počutim utrujeno. Korona me je res zdelala. Nekateri sploh nimajo simptomov, jaz pa sem imel vse razen vročine. Izgubil sem vonj, ki ga še vedno nimam, okus se mi počasi vrača, tišči me v pljučih. Kot otrok sem imel bronhitis, verjetno to vpliva. Še vedno me malo muči, ampak mislim, da bo počasi vse v redu. Po prvem treningu lahko rečem, da vsaj iz forme nisem preveč padel,” je v intervjuju za Ekipo SN povedal mladi Črnogorec s slovenskim potnim listom.

O tem, kje bi lahko staknil okužbo, se mu ne sanja: “Jaz in Makuc sva bila prva pozitivna pred odhodom v Turčijo. Potem sta zbolela še Ferlin in Mazej, ki je bil moj cimer in se je nalezel od mene. Od koga sem se jaz, ne vem. V reprezentančnem taboru smo imeli super pogoje, nobenih stikov z drugimi ljudmi, tako da ali sem ga jaz prinesel iz mesta ali pa Makuc z letališča v Barceloni. Ni mi bilo vseeno. Najprej mi je šlo po glavi, da bom moral biti deset dni sam zaprt v stanovanju. Nisem vedel, ali bom moral samo ležati in nič trenirati, jezilo me je tudi, da nisem mogel igrati tekem. Pa še skrbelo me je, da po desetih dneh ne bom v redu in bi potreboval še dodatna dva tedna za vrnitev,” za Ekipo SN dodaja Vujović.

Končno se lahko mladi slovenski reprezentant stoodstotno posveti rokometu. Vratar ima za sabo odlični jesenski del: “Iskreno sem s svojo igro res zadovoljen, če izvzamemo dve, tri tekme. Vidi se napredek od lanske sezone, tudi v minutaži. Veliko več priložnosti dobivam v ligi prvakov. V domačem prvenstvu nam gre zaenkrat res super in mislim, da bo tako tudi ostalo. Verjamem, da bomo na koncu spet osvojili lovoriko ali obe,” je prepričan Vujović.

Foto: Telekom Veszprém – Dávid Vörös

Komentarji