Korošci proti Slovanu do novega kompleta točk

Prvo tekmo sobotnega dela 20. kroga Lige NLB so v dvorani na Kodeljevem odigrali rokometaši RD LL Grosist Slovan in RK Slovenj Gradec 2011. Slovanovci bodo po remiju na mestnem derbiju lovili na dvi točki v boju za sredino lestvice, medtem ko se Korošci še vedno borijo tudi za končno 5. mesto od katerega so trenutno oddaljeni le tri točke.


V tekmo so bolje vstopili gostje, saj so v 10. minuti povedli s štirimi goli prednosti (3:7). Nato so se prebudili tudi domačini in do 15. minute zaostanek prepolovili (6:8). A sledil je nov nalet Korošcev, ki so v 19. minuti znova povedli s štirimi zadetki prednosti (7:11). Tako je moral po minuti odmora seči trener gostiteljev Aleš Repina. A tokrat se rokometašem ni uspelo približati. Zgodilo pa se je ravno nasprotno. Gostje so prednost počasi višali in tako je v 26. minuti njihova prednost znašala že sedem golov (9:16). Do konca prvega dela igre so gostitelji zadeli še dvakrat in tako sta ekipi na odmor odšli ob rezultatu 11:16.

V drugi polčas so bolje vstopili gostitelji in se v 35. minuti znova približali na dva zadetka (14:16). Ekipi sta drugi polčas nadaljevali v igri gol za gol. Rokometaši Slovana so se na vse pretege trudili ujeti rezultatski priključek, a jim tega ni uspelo. A gostje so imeli v zaključku tekme drugačne načrte. Če so v zadnjih 10. minut še vstopili z dvema goloma prednosti (20:22), je v 53. minuti njihova prednost znašal pet zadetkov (20:25). Na koncu se je to izkazalo za odločilno prednost. Na koncu so se igralci Slovenj Gradca veselili zmage z rezultatom 24:29.

Pri domačih sta bila s po 6 goli najnatančnejša Jaka Jakše in Saš Serdinšek-Ekart, pri gostih pa je bil z 8 zadetki najbolj razpoložen Uroš Štumpfl.

LL GROSIST SLOVAN : SLOVENJ GRADEC 2011  24:29 (11:16)
Jakše in Serdinšek-Ekart po 6; Štumpfl 8, Yankovskyy 6

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: Lin Gombač / RD LL Grosist Slovan

Komentarji