Krčani s suvereno zmago nad Rudarjem, Sevnica v zaključku do zmage proti Železnikom, Črnomelj ostaja brez točk

Redni del sezone v 1.B ligi je končan. Pred nekaterimi ekipami so le še prestavljene tekme. Rokometaši Grosuplja so Črnomlju prizadejali še deseti poraz v letošnji sezoni. Krško se je zneslo nad Rudarjem, Sevnica pa je v zaključku po preobratu prišla do zmage proti ekipi RD Alples Železniki.


RK GROSUPLJE : RK ČRNOMELJ 25:23 (13:8)
Zafran 7, Slemenjak 4; Weiss 6, Stariha 4

Tekmo so bolje odprli domačini, ki so hitro povedli s 3:0. Grosupeljčani so v prvem polčasu nadzorovali potek srečanja in niso dopustili, da bi se gostje iz Črnomlja približali. Domačini so na odmor odšli s prednostjo petih zadetkov (13:8). Tudi prva polovica drugega dela igre je pripadla Grosuplju. Na svojem računu so imeli že sedem golov (19:12) prednosti. V 47. minuti pa je bil pri domačih izključen Tilen Zakotnik. To se je gostiteljem poznalo, saj so gostje rezultat znižali le še na tri zadetke (19:16). A v zaključku tekme so igralci Grosuplja zdržali, čeprav so se gostje približali le še na dva gola. Tekma se je končala z rezultatom 25:23. Pred Grosupeljčani sta na sporedu še dve tekmi, pred igralci Črnomlja ena.

RK KRŠKO : RD RUDAR  39:27 (19:9)
Romih 8, Novak 6; Ernest 10, Jager 5

Po slabih 10. minutah tekme so imeli Krčani na svojem računu že štiri gole prednosti. Igralci Rudarja niso našli pravega recepta kako se približati nasprotniku. To so izkoristili domačini in razliko še povečali. K temu botruje tudi kar 10. minuti post brez zadetka Rudarja. Igralci Krškega so do konca prvega polčasa prednost povečali na deset golov (19:9) in tako bi lahko rekla, da je bila tekma že odločena glede na vse letošnje predstave. Igralci Krškega so v drugem polčasu mirno nadzorovali tekmo. Najvišja prednost, ki so si jo priigrali je bila štirinajst golov (32:18). A skozi večino polčasa se je prednost domačih gibala okoli dvanajst golov. In prav takšna je bila razlika ob koncu tekme. Krčani so slavili z rezultatom 39:27. Za Krško je redni del sezone tako končan, pred igralci Rudarja sta na sporedu še dve tekmi.

RD ALPLES ŽELEZNIKI : SEVNICA  28:31 (20:15)

V prvem polčasu so bili bistveno boljši nasprotniki domačini, ki so prvi polčasu brez težav pripeljali sebi v prdi in ga dobili z rezultatom 20:15. V drugem polčasu so vse do zaključku imeli gostitelji tekmo v svojih rokah, v ključnih trenutkih pa naredili preveč tehničnih napak. Na koncu so z rezultatom 28:31 slavili gostje iz Sevnice. Za Sevnico je bila to zadnje tekma rednega dela, Železnike čakata še dva srečanja.

FOTO: RD Alples Železniki

Komentarji