Celjani v zaključek sezone z novim trenerjem

Tretji zaporedni poraz RK Celje Pivovarna Laško ni ostal brez posledic. Po porazu proti RK Trimo Trebnje sta se dosedanji glavni trener Tomaž Ocvirk in klub sporazumno razšla. Ocvirk je Celjan prevzel septembra leta 2018 in v tem času dosegel kar nekaj izjemnih uspehov. Dvakrat je s Celjani osvojil naslov državnih prvakov, dvakrat pa se je tudi uvrstil v zaključne boje lige prvakov. RK Celje Pivovarna Laško bo do konca sezone vodil dosedanji trener mladinske selekcije, Luka Žvižej.


Preden je Tomaž Ocvirk septembra 2018 prevzel vodenje članske ekipe je tako kot Luka Žvižej deloval kot trener mladincev. Ocvirk je takrat zamenjal Branka Tamšeta. V dobrih dveh letih in pol je Tomaž Ocvirk z Celjem izpolnil vse zadane cilje (uvrstitev v izločilne boje lige prvakov, naslov državnih prvakov) in z izjemno ene pokalne lovorike osvojil vse.

Do konca sezone bo RK Celje Pivovarna Laško vodil otrok Celja, Luka Žvižej. Žvižej, ki je letos deloval kot trener mladincev pa je v pretekli sezoni že deloval tudi v članskem moštvu. Takrat je bil eden izmed pomočnikov Tomaža Ocvirka, tako da zagotovo večino fantov dobro pozna. Za Luko Žvižeja bo to prva trenerska izkušnja v članski konkurenci in v dani situaciji ni bil postavljen pred najlažji izziv. Ekipo mora do konca sezone zbrati do te mere, da Celjani osvojijo nov naslov državnih prvakov kar je za njih najpomembneje.

Rok Plankelj, direktor RK Celje Pivovarna Laško:
Tomažu smo hvaležni za njegovo delo, doprinos in ljubezen do kluba, za katerega je bil in prepričan sem, da je še vedno, pripravljen storiti vse. To pove vse o tem kakšen človek je in zato smo mu vsi hvaležni. Prepričani smo, da bomo z njim v določeni obliki sodelovali tudi v prihodnje, Tomaž je del našega kluba in tega tudi ta odločitev ne bo spremenila.”

Luka Žvižej:
Znašli smo se v težki situaciji, ki jo moramo skupaj rešiti. Smo v neugodnem položaju, do zaključka so štiri tekme, kjer pa imamo vse v svojih rokah, kar je najpomembneje. Verjamem, da nam bo uspelo, moramo pa vsi stopiti skupaj in z maksimalno borbo obrniti vse nazaj v našo korist. Časa ni veliko, a še vedno dovolj, najbolj pomembno pa je, da se po najboljših močeh vsi borimo za skupni cilj in naredimo to, kar se od nas, ekipe, pričakuje.”

FOTO: Gregor Katič / RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji